För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morotskaka i muffinsformar

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Saftig morotskaka som gräddas i muffinsformar och toppas med en sötsyrlig frosting.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1.5 dl neutral olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • Frosting
  • 200 g naturell färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner morötter och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela i 15 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Använd en provsticka för att se om muffinsarna är klara.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsarna när de kallnat.

Tips

Garnera gärna med apelsinzest.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-30

Hej Åsa! Ja, det går bra att låta dessa muffins stå i rumstemperatur 8 timmar. Mvh Maja (redaktör)

Petra

2020-03-30

Varför ska det vara olja och inte smör. Någon speciell anledning?

Åsa

2020-03-29

Klarar dessa muffins att stå i rumstemperatur i cirka 8 timmar?

Checkbox Coop

2020-03-09

Hej Linda. Det ska vara 175 grader på ugnen. Det står längst upp under "Ugnstemperatur". Mvh Maja /redaktör)

Linda

2020-03-08

Står inga grader på ugnen

Liknande recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Rödbets- och chokladkaka

(31)

Chokladbollar med dadlar

(43)

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

(5)

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

(0)

Morots- och kanelmuffins

(17)

Enkelt morotsbröd

(36)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1.5 dl neutral olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • Frosting
  • 200 g naturell färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk vaniljsocker

Morotskaka i muffinsformar

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Saftig morotskaka som gräddas i muffinsformar och toppas med en sötsyrlig frosting.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner morötter och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela i 15 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Använd en provsticka för att se om muffinsarna är klara.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsarna när de kallnat.

Tips

Garnera gärna med apelsinzest.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-30

Hej Åsa! Ja, det går bra att låta dessa muffins stå i rumstemperatur 8 timmar. Mvh Maja (redaktör)

Petra

2020-03-30

Varför ska det vara olja och inte smör. Någon speciell anledning?

Åsa

2020-03-29

Klarar dessa muffins att stå i rumstemperatur i cirka 8 timmar?

Checkbox Coop

2020-03-09

Hej Linda. Det ska vara 175 grader på ugnen. Det står längst upp under "Ugnstemperatur". Mvh Maja /redaktör)

Linda

2020-03-08

Står inga grader på ugnen

Liknande recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Rödbets- och chokladkaka

(31)

Chokladbollar med dadlar

(43)

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

(5)

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

(0)

Morots- och kanelmuffins

(17)

Enkelt morotsbröd

(36)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)