Morotsbullar

Betyg (1-5):
3.17 (58 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 stora morötter, rivna
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker eller brun farin
  • 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ibo Schupp-Jonasson

2015-10-27

Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)

Alicja Andersson

2015-03-18

MYCKET GODA

Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Glutenfritt morots- och linfröbröd

(24)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(10)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

(14)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Jordärtskocksbröd

(1)

Frasig minipizza

(19)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 stora morötter, rivna
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker eller brun farin
  • 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk salt

Morotsbullar

Betyg (1-5):
3.17 (58 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ibo Schupp-Jonasson

2015-10-27

Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)

Alicja Andersson

2015-03-18

MYCKET GODA

Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Glutenfritt morots- och linfröbröd

(24)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(10)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

(14)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Jordärtskocksbröd

(1)

Frasig minipizza

(19)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies