För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morotsbullar

Betyg (1-5):
3.29 (65 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 stora morötter, rivna
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker eller brun farin
  • 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ibo Schupp-Jonasson

2015-10-27

Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)

Alicja Andersson

2015-03-18

MYCKET GODA

Liknande recept

Morotssmoothie

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(26)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Enkelt morotsbröd

(36)

Glutenfritt morots- och linfröbröd

(24)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Zucchinibröd

(21)

Jordärtskocksbröd

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 stora morötter, rivna
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker eller brun farin
  • 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk salt

Morotsbullar

Betyg (1-5):
3.29 (65 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ibo Schupp-Jonasson

2015-10-27

Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)

Alicja Andersson

2015-03-18

MYCKET GODA

Liknande recept

Morotssmoothie

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(26)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Enkelt morotsbröd

(36)

Glutenfritt morots- och linfröbröd

(24)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Zucchinibröd

(21)

Jordärtskocksbröd

(2)