Morotsbröd i långpanna

Betyg (1-5):
3.58 (125 betyg)

Ett sötare mörkt brytbröd som är gott tillfrukost såväl som till soppan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Medel
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 200 g finrivna morötter
  • 2 msk sirap eller socker
  • 4 dl vetemjöl special
  • 9 dl fullkornsmjöl av Dinkel

Gör så här

  1. Värm mjölken eller vattnet till 37°(fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Tips

För mjölkfritt; Använd vatten eller havredryck och mjölkfritt margarin eller olja. För glutenfritt Byt ut mjölet mot ca 1,2 dl glutenfri mix för varje dl och tillsätt 1,5 msk (för 24 stycken) fiberHUSK i degspadet. Degen kan vara något lös.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-04-30

Hur ska man kunna ta upp denna rinnande deg på ett bakbord? Och jag har inte mätt fel. Det gick naturligtvis inte att skära degen med mjölad kniv. Den flöt ihop direkt. Måste man anpassa mjölmängden till hur saftiga de rivna morötterna är kanske? De kanske ska vara grovrivna fast det står finriven.

oliver

2016-01-17

det var got och saftit.

Pauline

2015-09-05

Underbart gott bröd! Barnen älskar det särskilt om man minskar på fullkornsmjölet och tar lite mer vetemjöl ;)

Martina

2015-09-02

Går det att göra brödet i en avlång gorm så det går att göra skivor av det?:)

Ewa

2015-08-24

Lätt att baka och även att använda andra mjölsorter. Mycket gott!

Linda

2015-04-19

Bästa receptet!

Malin

2015-04-01

Fantastiskt lättbakat och omtyckt av hela familjen. Jag minskade på fullkornsmjölet och bytte ut mot lite grahamsmjöl. Lyckat det med.

patrik

2015-02-11

Går utmärkt att frysa.

Helena

2015-01-28

Kan man frysa in det?

Erika

2014-11-17

Gott bröd men alldeles för lite salt, 2 tsk minst brukar jag ha! För extra gott bröd, halvera jästen och låt jäsa dubbelt så länge.

Ewa

2014-10-30

Ett så gott bröd. Enkelt att baka..

Anna-karin

2014-10-27

Bland det godaste brödet jag bakat☺️☺️☺️

Nisse

2014-10-04

Ett riktigt gott bröd som man varmt kan rekomendera till alla :)

Åsa

2014-09-01

Ser jättegott ut! Kan man tillsätta brödkryddor och i så fall hur mycket?

ylva

2014-08-29

jättegott och nyttigt . favoritbröd.

Eva

2014-06-21

Ett super gott bröd, lätt att baka å mycket uppskattat på midsommar bordet!

EA

2014-05-01

225 grader som det står uppe i högra hörnet : )

Pernilla

2014-05-01

Men ur många grader i ugnen??

Malin

2014-03-23

Mitt favoritbröd!

Emma

2014-01-14

Jättegott bröd

Elina

2013-10-16

Mycket gott bröd. Blir inte torrt.

Sanna

2013-04-04

Jag använde 14dl rågsikt istället och ½dl sirap. degen var lite svårarbetad, kletig, men supergott och saftigt resultat!

Tanja

2013-02-09

gjort det här brödet i flera år! jättegott och barnen gillar det med.

Sammie

2013-01-18

Morötter är bara för kaniner

Peeta Melark

2013-01-18

This bread is awesome!

Maja

2013-01-18

Coops stolthet

Camilla

2013-01-18

Gott. Men jag är fortfarande bitter

Rolf

2013-01-18

Passar vid att tillfällen, if you know what i mean.

Rolf

2013-01-18

Passar vid att tillfällen, if you know what i mean.

Camilla

2013-01-18

Gott. Men jag är fortfarande bitter

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Amanda

2013-01-18

Asgott, måste baka så fort som möjligt! Muuuuuums

Greta

2013-01-18

Tycker det var gott, men jag kommer inte göra om det. Mitt barnbarn kommer nämligen hit och är allergisk mot morötter.

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Josefine

2013-01-18

Nomnomnomnomnom!!

Amanda

2013-01-18

Väldigt gott! Måste bakas om och om igen !

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Anna

2013-01-18

Godaste saftigaste bröden nånsin mummmmaa!!

Matilda

2013-01-05

Jättegoda bröd!!

Ditt namn

2012-10-23

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Enkelt morotsbröd

(35)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Mango passion smoothie

(8)

Bananpannkakor

(33)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbssmoothie

(96)

Örtfrittata

(2)

Supergreen smoothie bowl

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 200 g finrivna morötter
  • 2 msk sirap eller socker
  • 4 dl vetemjöl special
  • 9 dl fullkornsmjöl av Dinkel

Morotsbröd i långpanna

Betyg (1-5):
3.58 (125 betyg)

Ett sötare mörkt brytbröd som är gott tillfrukost såväl som till soppan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Medel
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken eller vattnet till 37°(fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Tips

För mjölkfritt; Använd vatten eller havredryck och mjölkfritt margarin eller olja. För glutenfritt Byt ut mjölet mot ca 1,2 dl glutenfri mix för varje dl och tillsätt 1,5 msk (för 24 stycken) fiberHUSK i degspadet. Degen kan vara något lös.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-04-30

Hur ska man kunna ta upp denna rinnande deg på ett bakbord? Och jag har inte mätt fel. Det gick naturligtvis inte att skära degen med mjölad kniv. Den flöt ihop direkt. Måste man anpassa mjölmängden till hur saftiga de rivna morötterna är kanske? De kanske ska vara grovrivna fast det står finriven.

oliver

2016-01-17

det var got och saftit.

Pauline

2015-09-05

Underbart gott bröd! Barnen älskar det särskilt om man minskar på fullkornsmjölet och tar lite mer vetemjöl ;)

Martina

2015-09-02

Går det att göra brödet i en avlång gorm så det går att göra skivor av det?:)

Ewa

2015-08-24

Lätt att baka och även att använda andra mjölsorter. Mycket gott!

Linda

2015-04-19

Bästa receptet!

Malin

2015-04-01

Fantastiskt lättbakat och omtyckt av hela familjen. Jag minskade på fullkornsmjölet och bytte ut mot lite grahamsmjöl. Lyckat det med.

patrik

2015-02-11

Går utmärkt att frysa.

Helena

2015-01-28

Kan man frysa in det?

Erika

2014-11-17

Gott bröd men alldeles för lite salt, 2 tsk minst brukar jag ha! För extra gott bröd, halvera jästen och låt jäsa dubbelt så länge.

Ewa

2014-10-30

Ett så gott bröd. Enkelt att baka..

Anna-karin

2014-10-27

Bland det godaste brödet jag bakat☺️☺️☺️

Nisse

2014-10-04

Ett riktigt gott bröd som man varmt kan rekomendera till alla :)

Åsa

2014-09-01

Ser jättegott ut! Kan man tillsätta brödkryddor och i så fall hur mycket?

ylva

2014-08-29

jättegott och nyttigt . favoritbröd.

Eva

2014-06-21

Ett super gott bröd, lätt att baka å mycket uppskattat på midsommar bordet!

EA

2014-05-01

225 grader som det står uppe i högra hörnet : )

Pernilla

2014-05-01

Men ur många grader i ugnen??

Malin

2014-03-23

Mitt favoritbröd!

Emma

2014-01-14

Jättegott bröd

Elina

2013-10-16

Mycket gott bröd. Blir inte torrt.

Sanna

2013-04-04

Jag använde 14dl rågsikt istället och ½dl sirap. degen var lite svårarbetad, kletig, men supergott och saftigt resultat!

Tanja

2013-02-09

gjort det här brödet i flera år! jättegott och barnen gillar det med.

Sammie

2013-01-18

Morötter är bara för kaniner

Peeta Melark

2013-01-18

This bread is awesome!

Maja

2013-01-18

Coops stolthet

Camilla

2013-01-18

Gott. Men jag är fortfarande bitter

Rolf

2013-01-18

Passar vid att tillfällen, if you know what i mean.

Rolf

2013-01-18

Passar vid att tillfällen, if you know what i mean.

Camilla

2013-01-18

Gott. Men jag är fortfarande bitter

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Amanda

2013-01-18

Asgott, måste baka så fort som möjligt! Muuuuuums

Greta

2013-01-18

Tycker det var gott, men jag kommer inte göra om det. Mitt barnbarn kommer nämligen hit och är allergisk mot morötter.

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Josefine

2013-01-18

Nomnomnomnomnom!!

Amanda

2013-01-18

Väldigt gott! Måste bakas om och om igen !

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Lars-Kalle

2013-01-18

De var de godaste bröder jag har bakat sedan ugnen kom till Sverige.

Anna

2013-01-18

Godaste saftigaste bröden nånsin mummmmaa!!

Matilda

2013-01-05

Jättegoda bröd!!

Ditt namn

2012-10-23

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Enkelt morotsbröd

(35)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Mango passion smoothie

(8)

Bananpannkakor

(33)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbssmoothie

(96)

Örtfrittata

(2)

Supergreen smoothie bowl

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies