Morots- och rödbetspaj med getost

Betyg (1-5):
3.54 (83 betyg)

En smakrik vegetarisk paj med god mustig smak av getost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º-200º
4 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl grovt rivna rödbetor
  • 4 dl grovt rivna morötter
  • 150 g getost
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

Fyllning

  1. Hetta upp olja i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra.
  2. Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor. Grädda i 200 grader 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-10-02

Till Diana: Vi har ett recept som heter Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten, kan det vara det receptet du letar efter?

Diana

2017-09-28

Hej! För en 4-5år sen hade ni på Coop ett recept på rödbetspaj med chevre . Det var rivna rödbetor, creme frech, chevre, annan ost med smak och något mer men tyvärr har min tidning med det receptet kommit bort. Kanske ni har det kvar någon? Tack

Salme

2015-10-18

Väldigt god paj, men aningen för salt. Nästa gång tänker jag skippa saltet i degen. Jag hade bara med hälften så mycket chevre, och det blev väldigt gott ändå. Lite färsk, hackad rosmarin blev också bra.

Sara

2015-01-21

Väldigt god paj som känns krämig på något vis. Getosten fulländar smakupplevelsen. Pajen tog dock väldigt lång tid att göra, men resultatet är mödan värd!

Ewa

2014-12-23

En så underbart god paj. Mina vänner tycker att den är så god. Kommer att finnas på julbordet.

Gunilla D

2014-09-04

Riktigt gott, trots att jag inte hade någon getost!

Ewa

2014-07-11

En jättegod paj. Jag har skivat receptet till våra gäster. Mycket bra recept och lätt att göra. Jag kommer att göra dena paj flera gånger.

Annika, webbredaktionen

2014-05-28

Johanna: Ja det går bra!

Johanna

2014-05-27

Ser supergod ut! Går den att göra en dag i förväg och värma på i ugnen innan servering?

Katarina

2014-02-21

Supergod paj!

Kerstin B

2014-02-13

En mycket god paj. Uppskattad av alla 11 personer som fick äta den häromveckan. Jag har skickat recept till flera av gästerna, på deras begäran, förståss.

Jeanette

2013-07-20

Vårens och sommarens favoritpaj. Jag gör den flera gånger i månaden. Jag tar också lite timjan och honung i äggblandningen.

Britta/webbredaktionen

2013-06-18

Det är fyllningen med morötter och rödbetor.

anna

2013-06-17

Vad är det röda (ser ut som tomater) som syns på pajen??

Jenny

2013-04-19

Den är verkligen så himla god den här pajen. Perfekt bjudmat.

Lovisa

2012-11-29

Supergott verkligen! Jag älskar morötter i mat. Den funkade väldigt bra micrad någon dag senare också.

Britta/Webbredaktionen

2012-09-24

Prova och byt till fetaost.

Kristina

2012-09-24

Jag gillar inte getost, finns det någon annan slags ost man kan ta isället?

Kristina

2012-08-15

Gott! Håller med Helena. Tog brutalt lång tid att laga, långt ifrån 45 min, men då var det ioförsig första gången jag lagade paj i hela mitt liv också.... Stekte grönsakerna tillsammans med löken och vitlöken.

Helena

2012-01-19

Pajen är mycket god men förutsätter att man steker morötter och rödbetor lätt för att driva ur lite vätska. Dessutom är det ett skämt att receptet ska ta 45 min! Bara att räkna ihop 30 min i kyl, 5-10 min i frys, förgräddning 5 min och sedan gräddning 25-30 min gör att man redan är uppe i minst 85 min. Och det är utan själva arbetet.

Annika/webbredaktionen

2011-12-30

Ja det stämmer, de rivna rödbetorna och morötterna ska vara råa.

Bodil

2011-12-22

Ska det vara råa rödbetor och morötter?

Liknande recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Köttbullar med chèvre

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Fyllda auberginer

(19)
15 st
  • Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl grovt rivna rödbetor
  • 4 dl grovt rivna morötter
  • 150 g getost
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt

Morots- och rödbetspaj med getost

Betyg (1-5):
3.54 (83 betyg)

En smakrik vegetarisk paj med god mustig smak av getost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º-200º
4 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

Fyllning

  1. Hetta upp olja i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra.
  2. Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor. Grädda i 200 grader 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-10-02

Till Diana: Vi har ett recept som heter Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten, kan det vara det receptet du letar efter?

Diana

2017-09-28

Hej! För en 4-5år sen hade ni på Coop ett recept på rödbetspaj med chevre . Det var rivna rödbetor, creme frech, chevre, annan ost med smak och något mer men tyvärr har min tidning med det receptet kommit bort. Kanske ni har det kvar någon? Tack

Salme

2015-10-18

Väldigt god paj, men aningen för salt. Nästa gång tänker jag skippa saltet i degen. Jag hade bara med hälften så mycket chevre, och det blev väldigt gott ändå. Lite färsk, hackad rosmarin blev också bra.

Sara

2015-01-21

Väldigt god paj som känns krämig på något vis. Getosten fulländar smakupplevelsen. Pajen tog dock väldigt lång tid att göra, men resultatet är mödan värd!

Ewa

2014-12-23

En så underbart god paj. Mina vänner tycker att den är så god. Kommer att finnas på julbordet.

Gunilla D

2014-09-04

Riktigt gott, trots att jag inte hade någon getost!

Ewa

2014-07-11

En jättegod paj. Jag har skivat receptet till våra gäster. Mycket bra recept och lätt att göra. Jag kommer att göra dena paj flera gånger.

Annika, webbredaktionen

2014-05-28

Johanna: Ja det går bra!

Johanna

2014-05-27

Ser supergod ut! Går den att göra en dag i förväg och värma på i ugnen innan servering?

Katarina

2014-02-21

Supergod paj!

Kerstin B

2014-02-13

En mycket god paj. Uppskattad av alla 11 personer som fick äta den häromveckan. Jag har skickat recept till flera av gästerna, på deras begäran, förståss.

Jeanette

2013-07-20

Vårens och sommarens favoritpaj. Jag gör den flera gånger i månaden. Jag tar också lite timjan och honung i äggblandningen.

Britta/webbredaktionen

2013-06-18

Det är fyllningen med morötter och rödbetor.

anna

2013-06-17

Vad är det röda (ser ut som tomater) som syns på pajen??

Jenny

2013-04-19

Den är verkligen så himla god den här pajen. Perfekt bjudmat.

Lovisa

2012-11-29

Supergott verkligen! Jag älskar morötter i mat. Den funkade väldigt bra micrad någon dag senare också.

Britta/Webbredaktionen

2012-09-24

Prova och byt till fetaost.

Kristina

2012-09-24

Jag gillar inte getost, finns det någon annan slags ost man kan ta isället?

Kristina

2012-08-15

Gott! Håller med Helena. Tog brutalt lång tid att laga, långt ifrån 45 min, men då var det ioförsig första gången jag lagade paj i hela mitt liv också.... Stekte grönsakerna tillsammans med löken och vitlöken.

Helena

2012-01-19

Pajen är mycket god men förutsätter att man steker morötter och rödbetor lätt för att driva ur lite vätska. Dessutom är det ett skämt att receptet ska ta 45 min! Bara att räkna ihop 30 min i kyl, 5-10 min i frys, förgräddning 5 min och sedan gräddning 25-30 min gör att man redan är uppe i minst 85 min. Och det är utan själva arbetet.

Annika/webbredaktionen

2011-12-30

Ja det stämmer, de rivna rödbetorna och morötterna ska vara råa.

Bodil

2011-12-22

Ska det vara råa rödbetor och morötter?

Liknande recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Köttbullar med chèvre

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Fyllda auberginer

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies