Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 800 g morötter
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Soppbas:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • Toppa med:
  • 2 strimlade äpplen
  • 1 dl koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindrem bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med strimlade äpplen och koriander.

Tips

Byt gärna ut grädden mot kokosmjölk!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2016-09-03

God soppa, det lilla extra med rivet äpple och koriandern. Passar bra med vitlöksbröd till.

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

Bowl med sashimilax

(2)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Inlagd sill

(15)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 800 g morötter
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Soppbas:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • Toppa med:
  • 2 strimlade äpplen
  • 1 dl koriander

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindrem bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med strimlade äpplen och koriander.

Tips

Byt gärna ut grädden mot kokosmjölk!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2016-09-03

God soppa, det lilla extra med rivet äpple och koriandern. Passar bra med vitlöksbröd till.

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

Bowl med sashimilax

(2)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Inlagd sill

(15)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies