Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 800 g morötter
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Soppbas:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 2 strimlade äpplen
  • 1 dl koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindrem bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med strimlade äpplen och koriander, eller brödkrutonger, getost och timjan.

Tips

Byt gärna ut grädden mot kokosmjölk!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Therése

2019-11-07

Ni har glömt skriva getost och timjan i ingredienserna. Det är väl frivilligt att lägga till men det syns både i bild och text.

Veronica

2016-09-03

God soppa, det lilla extra med rivet äpple och koriandern. Passar bra med vitlöksbröd till.

Liknande recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Rostad fänkålssoppa med timjan

(31)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Blomkålssoppa med parmesanost

(23)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g morötter
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Soppbas:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 2 strimlade äpplen
  • 1 dl koriander

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindrem bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med strimlade äpplen och koriander, eller brödkrutonger, getost och timjan.

Tips

Byt gärna ut grädden mot kokosmjölk!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Therése

2019-11-07

Ni har glömt skriva getost och timjan i ingredienserna. Det är väl frivilligt att lägga till men det syns både i bild och text.

Veronica

2016-09-03

God soppa, det lilla extra med rivet äpple och koriandern. Passar bra med vitlöksbröd till.

Liknande recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Rostad fänkålssoppa med timjan

(31)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Blomkålssoppa med parmesanost

(23)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies