Morots- och ingefärssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (33 betyg)

Söt soppa med pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade gula lökar
  • 4 morötter i tunna strimlor
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 9 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och ingefära i oljan. Tillsätt buljong och apelsinsaft och koka under lock tills morötterna är mjuka. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med apelsinskal.

Servering

Servera gärna med bröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2020-11-04

God soppa! Jag kryddade lite extra med cayennepeppar och gurkmeja.

Johan

2020-09-05

Bra bas, men det behövs mer för att det ska bli en hel måltid. Brukar göra pizzasnurror till samt addera tabasco/chiliflakes för att ge sting.

Susanna

2015-01-05

Nja, väldigt blandad uppfattning. Den är god men ändå inte, känns som om det fattas något. Jag åt den till lunch med två klippta bacon skivor, utan föregående hade soppan varit intetsägande. Kommer tyvärr ej göra denna fler gånger.

Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffranssoppa med gremolata

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 hackade gula lökar
  • 4 morötter i tunna strimlor
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 9 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Morots- och ingefärssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (33 betyg)

Söt soppa med pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och ingefära i oljan. Tillsätt buljong och apelsinsaft och koka under lock tills morötterna är mjuka. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med apelsinskal.

Servering

Servera gärna med bröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2020-11-04

God soppa! Jag kryddade lite extra med cayennepeppar och gurkmeja.

Johan

2020-09-05

Bra bas, men det behövs mer för att det ska bli en hel måltid. Brukar göra pizzasnurror till samt addera tabasco/chiliflakes för att ge sting.

Susanna

2015-01-05

Nja, väldigt blandad uppfattning. Den är god men ändå inte, känns som om det fattas något. Jag åt den till lunch med två klippta bacon skivor, utan föregående hade soppan varit intetsägande. Kommer tyvärr ej göra denna fler gånger.

Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffranssoppa med gremolata

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)