Morots- och ingefärssoppa

Betyg (1-5):
3.03 (30 betyg)

Söt soppa med pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 hackade gula lökar
  • 4 morötter i tunna strimlor
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 9 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och ingefära i oljan. Tillsätt buljong och apelsinsaft och koka under lock tills morötterna är mjuka. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med apelsinskal.

Servering

Servera gärna med bröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-05

Nja, väldigt blandad uppfattning. Den är god men ändå inte, känns som om det fattas något. Jag åt den till lunch med två klippta bacon skivor, utan föregående hade soppan varit intetsägande. Kommer tyvärr ej göra denna fler gånger.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Jordnötsplättar

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 hackade gula lökar
  • 4 morötter i tunna strimlor
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 9 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar

Morots- och ingefärssoppa

Betyg (1-5):
3.03 (30 betyg)

Söt soppa med pressad apelsin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och ingefära i oljan. Tillsätt buljong och apelsinsaft och koka under lock tills morötterna är mjuka. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med apelsinskal.

Servering

Servera gärna med bröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-05

Nja, väldigt blandad uppfattning. Den är god men ändå inte, känns som om det fattas något. Jag åt den till lunch med två klippta bacon skivor, utan föregående hade soppan varit intetsägande. Kommer tyvärr ej göra denna fler gånger.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Jordnötsplättar

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies