Morots- och apelsinsoppa

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Varm, mjuk och slät soppa med färsk timjan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk margarin
  • 500 g morötter, i mindre bitar
  • 2 medelstora potatisar, i mindre bitar
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 krm svartpeppar eller kajennpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan eller persilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken nästan mjuk i fettet i en gryta. Lägg i morötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka under lock, på svag värme, tills morötterna är mjuka, ca 20 min.
  2. Finfördela soppan med mixer eller matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan.
  3. Hetta upp och smaksätt med apelsinsaft och skal.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med färsk timjan eller persilja.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Grek

2013-01-16

Jättegod och nyttig soppa

Liknande recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Fish tacos deluxe

(32)

Päronsallad med ädelost

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk margarin
  • 500 g morötter, i mindre bitar
  • 2 medelstora potatisar, i mindre bitar
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 krm svartpeppar eller kajennpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan eller persilja
  • 0.5 tsk salt

Morots- och apelsinsoppa

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Varm, mjuk och slät soppa med färsk timjan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken nästan mjuk i fettet i en gryta. Lägg i morötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka under lock, på svag värme, tills morötterna är mjuka, ca 20 min.
  2. Finfördela soppan med mixer eller matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan.
  3. Hetta upp och smaksätt med apelsinsaft och skal.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med färsk timjan eller persilja.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Grek

2013-01-16

Jättegod och nyttig soppa

Liknande recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Fish tacos deluxe

(32)

Päronsallad med ädelost

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies