Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Gör egna kex med smak av västerbottensost.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 150 g riven västerbottensost
  • 100 g kuber kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön

Gör så här

  1. Lägg ost och smör i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  2. Tillsätt mjöl lite i sänder. Häll i vatten och fänkålsfrön och kör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Rulla den till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter, och klä in i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timme.
  4. Skär rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 5–6 minuter.
  5. Låt kexen svalna på galler utan bakduk. Förvara svalt. Håller cirka två veckor i burk med tätt– slutande lock.

Tips

Byt ut fänkålsfröna mot dillfrö eller kummin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 150 g riven västerbottensost
  • 100 g kuber kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön

Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Gör egna kex med smak av västerbottensost.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ost och smör i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  2. Tillsätt mjöl lite i sänder. Häll i vatten och fänkålsfrön och kör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Rulla den till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter, och klä in i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timme.
  4. Skär rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 5–6 minuter.
  5. Låt kexen svalna på galler utan bakduk. Förvara svalt. Håller cirka två veckor i burk med tätt– slutande lock.

Tips

Byt ut fänkålsfröna mot dillfrö eller kummin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies