Mole poblanosås

Betyg (1-5):
2.67 (15 betyg)

Det här är en variant på såsen som används i Mexikos nationalrätt Mole Poblano.

Tillagningstid: 20 minuter
8 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 min.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, jordnötter, russin, och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  4. Strö över sesamfrön. Servera till exempelvis kyckling, guacamole och tomatsalsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Skagenröra

(29)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Chili sin carne

(39)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Älgköttbullar

(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Mole poblanosås

Betyg (1-5):
2.67 (15 betyg)

Det här är en variant på såsen som används i Mexikos nationalrätt Mole Poblano.

Tillagningstid: 20 minuter
8 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 min.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, jordnötter, russin, och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  4. Strö över sesamfrön. Servera till exempelvis kyckling, guacamole och tomatsalsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Skagenröra

(29)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Chili sin carne

(39)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Älgköttbullar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies