Mockafondant med nötkolasås

Betyg (1-5):
3.85 (13 betyg)

Fondant är utan tvekan den godaste och mest perfekta chokladdessert som finns. Knaprig yta och alldeles varm och krämig inuti.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Nötkolasås:
  • 2.5 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 50 g rostade hasselnötter eller macadamianötter
  • Mockafondant:
  • 0.5 dl socker
  • 2 ägg, varav häften endast gula
  • 50 g smör
  • 1.5 msk pulverkaffe
  • 2 msk hett vatten
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här

Kolasås

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på ganska stark värme tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och macadamianötter.

Mockafondant

  1. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i smöret. Rör om tills chokladen har smält. Rör ihop kaffepulver med hett vatten.
  2. Häll smör- och chokladblandning och kaffe i det vispade. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra släta, höga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Låt fondanten svalna några minuter och ta sedan försiktigt bort formen. Ställ en fondant på varje tallrik och häll över lite nötkolasås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)
12 st
  • Nötkolasås:
  • 2.5 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 50 g rostade hasselnötter eller macadamianötter
  • Mockafondant:
  • 0.5 dl socker
  • 2 ägg, varav häften endast gula
  • 50 g smör
  • 1.5 msk pulverkaffe
  • 2 msk hett vatten
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk vetemjöl

Mockafondant med nötkolasås

Betyg (1-5):
3.85 (13 betyg)

Fondant är utan tvekan den godaste och mest perfekta chokladdessert som finns. Knaprig yta och alldeles varm och krämig inuti.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Kolasås

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på ganska stark värme tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och macadamianötter.

Mockafondant

  1. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i smöret. Rör om tills chokladen har smält. Rör ihop kaffepulver med hett vatten.
  2. Häll smör- och chokladblandning och kaffe i det vispade. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra släta, höga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Låt fondanten svalna några minuter och ta sedan försiktigt bort formen. Ställ en fondant på varje tallrik och häll över lite nötkolasås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies