För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En luftig och smaskig glassdessert med kaffe, grädde och vanilj!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • Garnering:
  • 0.5 liter björnbär

Gör så här

  1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
  2. Vänd ner grädden och äggvitorna. Häll över smeten i portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1,5 timme. Garnera med björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Blåbärscocotter

(19)

Jordgubbstrifle

(15)

Snabba marängbakelser

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • Garnering:
  • 0.5 liter björnbär

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En luftig och smaskig glassdessert med kaffe, grädde och vanilj!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
  2. Vänd ner grädden och äggvitorna. Häll över smeten i portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1,5 timme. Garnera med björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Blåbärscocotter

(19)

Jordgubbstrifle

(15)

Snabba marängbakelser

(1)