Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En luftig och smaskig glassdessert med kaffe, grädde och vanilj!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • Garnering:
  • 0.5 liter björnbär

Gör så här

  1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
  2. Vänd ner grädden och äggvitorna. Häll över smeten i portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1,5 timme. Garnera med björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • Garnering:
  • 0.5 liter björnbär

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En luftig och smaskig glassdessert med kaffe, grädde och vanilj!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
  2. Vänd ner grädden och äggvitorna. Häll över smeten i portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1,5 timme. Garnera med björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)