Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl neutral olja
  • 4 dl finriven färsk rödbeta
  • 1 krm salt
  • Topping:
  • 150 g cream cheese
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk finhackad syltad ingefära
  • 0.5 granatäpple till garnering

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-12-26

Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!

Tatiana

2014-12-21

Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.

Liknande recept

Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(479)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl neutral olja
  • 4 dl finriven färsk rödbeta
  • 1 krm salt
  • Topping:
  • 150 g cream cheese
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk finhackad syltad ingefära
  • 0.5 granatäpple till garnering

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-12-26

Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!

Tatiana

2014-12-21

Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.

Liknande recept

Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(479)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)