
Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping
Betyg (1-5):
En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk pepparkakskrydda
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl neutral olja
- 4 dl finriven färsk rödbeta
- 1 krm salt
- Topping:
- 150 g cream cheese
- 50 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 1 msk pressad citronsaft
- 1.5 msk finhackad syltad ingefära
- 0.5 granatäpple till garnering
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.
Liknande recept
Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping
Betyg (1-5):
En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-12-26
Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!
2014-12-21
Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2014-12-26
Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!
Tatiana
2014-12-21
Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.