Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl neutral olja
  • 4 dl finriven färsk rödbeta
  • Topping:
  • 150 g cream cheese
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk finhackad syltad ingefära
  • 0.5 granatäpple till garnering

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-12-26

Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!

Tatiana

2014-12-21

Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl neutral olja
  • 4 dl finriven färsk rödbeta
  • Topping:
  • 150 g cream cheese
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk finhackad syltad ingefära
  • 0.5 granatäpple till garnering

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-12-26

Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!

Tatiana

2014-12-21

Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies