Mjuk pepparkaka med banan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (20 betyg)

Saftig pepparkaka med banan som passar perfekt att bjuda på till adventsfikat. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0.66 dl ljus sirap
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 3 mogna banan + 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker, att toppa med

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Tillsätt sirap, apelsinsaft och tre bananer i tunna skivor.
  3. Vispa till en slät smet. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i en brödform, ca 1 ½ liter, täckt med bakplåtspapper.
  4. Dela den sista bananen på längden och lägg på smeten. Strö över socker och grädda mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Känn med en provsticka att kakan är torr. Servera gärna ljummen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-08

Hej Linn! Det går bra att byta ut mot honung och malen ingefära :) /Maja, redaktör

Linn

2020-11-25

Jag har varken sirap eller maken nejlika och undrar om honung respektive malen ingefära kan vara tänkbara substitut?

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0.66 dl ljus sirap
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 3 mogna banan + 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker, att toppa med

Mjuk pepparkaka med banan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (20 betyg)

Saftig pepparkaka med banan som passar perfekt att bjuda på till adventsfikat. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Tillsätt sirap, apelsinsaft och tre bananer i tunna skivor.
  3. Vispa till en slät smet. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i en brödform, ca 1 ½ liter, täckt med bakplåtspapper.
  4. Dela den sista bananen på längden och lägg på smeten. Strö över socker och grädda mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Känn med en provsticka att kakan är torr. Servera gärna ljummen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-08

Hej Linn! Det går bra att byta ut mot honung och malen ingefära :) /Maja, redaktör

Linn

2020-11-25

Jag har varken sirap eller maken nejlika och undrar om honung respektive malen ingefära kan vara tänkbara substitut?

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)