Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Nästan som en liten tårta blir det med krispig maräng på mjuka hallonkakan. Recept: Eleonora Von Essen Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Riv ner citronskalet i smeten och rör om.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  3. Bred ut ordentligt i hörnen. Stoppa ner hallonen jämnt i kakan. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Britt-Mari: Det går att frysa kakan men marängen kan dock ändra konsistens om man fryser den.

Britt-Mari

2018-06-07

Passar den att frysa?

Charlotta

2018-05-30

Familjen och kollegorna älskade kakan! Använde rätt mått på form och tiden stämde perfekt!

Sara

2018-05-30

Supergod kaka, använde en något mindre form och då behövde den 45 min i ugnen för att bli klar.

Hanna

2018-05-24

Kakan smakar gott och var lätt att göra. Jag använde en form som var 27x37 och bakade den i 35 minuter, men den var alldeles för ofärdig. Skulle nog behövt 45 minuter.

Liknande recept

Saras påsktårta

(177)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Nästan som en liten tårta blir det med krispig maräng på mjuka hallonkakan. Recept: Eleonora Von Essen Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Riv ner citronskalet i smeten och rör om.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  3. Bred ut ordentligt i hörnen. Stoppa ner hallonen jämnt i kakan. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Britt-Mari: Det går att frysa kakan men marängen kan dock ändra konsistens om man fryser den.

Britt-Mari

2018-06-07

Passar den att frysa?

Charlotta

2018-05-30

Familjen och kollegorna älskade kakan! Använde rätt mått på form och tiden stämde perfekt!

Sara

2018-05-30

Supergod kaka, använde en något mindre form och då behövde den 45 min i ugnen för att bli klar.

Hanna

2018-05-24

Kakan smakar gott och var lätt att göra. Jag använde en form som var 27x37 och bakade den i 35 minuter, men den var alldeles för ofärdig. Skulle nog behövt 45 minuter.

Liknande recept

Saras påsktårta

(177)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies