Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Nästan som en liten tårta blir det med krispig maräng på mjuka hallonkakan. Recept: Eleonora Von Essen Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Riv ner citronskalet i smeten och rör om.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  3. Bred ut ordentligt i hörnen. Stoppa ner hallonen jämnt i kakan. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Britt-Mari: Det går att frysa kakan men marängen kan dock ändra konsistens om man fryser den.

Britt-Mari

2018-06-07

Passar den att frysa?

Charlotta

2018-05-30

Familjen och kollegorna älskade kakan! Använde rätt mått på form och tiden stämde perfekt!

Sara

2018-05-30

Supergod kaka, använde en något mindre form och då behövde den 45 min i ugnen för att bli klar.

Hanna

2018-05-24

Kakan smakar gott och var lätt att göra. Jag använde en form som var 27x37 och bakade den i 35 minuter, men den var alldeles för ofärdig. Skulle nog behövt 45 minuter.

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Rabarberpaj - Coop

(42)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(395)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Nästan som en liten tårta blir det med krispig maräng på mjuka hallonkakan. Recept: Eleonora Von Essen Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Riv ner citronskalet i smeten och rör om.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills du får en glansig och fast maräng. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  3. Bred ut ordentligt i hörnen. Stoppa ner hallonen jämnt i kakan. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Britt-Mari: Det går att frysa kakan men marängen kan dock ändra konsistens om man fryser den.

Britt-Mari

2018-06-07

Passar den att frysa?

Charlotta

2018-05-30

Familjen och kollegorna älskade kakan! Använde rätt mått på form och tiden stämde perfekt!

Sara

2018-05-30

Supergod kaka, använde en något mindre form och då behövde den 45 min i ugnen för att bli klar.

Hanna

2018-05-24

Kakan smakar gott och var lätt att göra. Jag använde en form som var 27x37 och bakade den i 35 minuter, men den var alldeles för ofärdig. Skulle nog behövt 45 minuter.

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Rabarberpaj - Coop

(42)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(395)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies