Mintchokladkaka med polkaströssel

Mintchokladkaka med polkaströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marit Johansson

2012-03-18

Med vispgrädde -Mums fillibabba!

Jo

2012-02-09

Jiiha

Mintchokladkaka med polkaströssel
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Mintchokladkaka med polkaströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marit Johansson

2012-03-18

Med vispgrädde -Mums fillibabba!

Jo

2012-02-09

Jiiha