Mintchokladkaka med polkaströssel
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Mintchokladkaka med polkaströssel

3.47 (53 betyg)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bitar
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.

  2. 2

    Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.

  3. 3

    Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Marit Johansson

    Med vispgrädde -Mums fillibabba!

  • Jo

    Jiiha