Minipizza med sardeller

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 msk olja
  • 2.5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • Pizzasås:
  • 1.5 dl chilisås
  • 125 g hackade sardeller
  • 1.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g riven parmesanost
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 2 msk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. Kavla ut degen tunt och stansa ut rundlar med ett glas. Lägg rundlarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Bred på chilisås, lägg på sardell- och vitlökshacket, parmesanost och körsbärstomaterna. Strö över oregano.
  3. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Servera med rucola och svartpeppar. Minipizzorna kan serveras kalla eller varma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-17

Köpte pizzakitet som finns på coop. Det blev 13 småpizzor av den degen, kan ju vara ett tips om man inte vill göra degen själv! Blev mycket gott!

Liknande recept

Marinmarinerad lax

(6)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Limeströmming

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk olja
  • 2.5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • Pizzasås:
  • 1.5 dl chilisås
  • 125 g hackade sardeller
  • 1.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g riven parmesanost
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 2 msk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 tsk svartpeppar

Minipizza med sardeller

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. Kavla ut degen tunt och stansa ut rundlar med ett glas. Lägg rundlarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Bred på chilisås, lägg på sardell- och vitlökshacket, parmesanost och körsbärstomaterna. Strö över oregano.
  3. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Servera med rucola och svartpeppar. Minipizzorna kan serveras kalla eller varma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-17

Köpte pizzakitet som finns på coop. Det blev 13 småpizzor av den degen, kan ju vara ett tips om man inte vill göra degen själv! Blev mycket gott!

Liknande recept

Marinmarinerad lax

(6)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Limeströmming

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies