Minipiroger med köttfärs

Betyg (1-5):
2.38 (39 betyg)

Välj lamm- eller nötkött och gör en fyllning med timjan, morot, tomat och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • Köttfärsfyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 250 g lamm- eller nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlök
  • 1 riven morot
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Köttfärsfyllning

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna, bryn färsen och rör den jämnt grynig. Låt lökar och morot fräsa med några minuter. Tillsätt kryddor, salt och tomatpuré. Låt fyllningen svalna.

Knyten

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • Köttfärsfyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 250 g lamm- eller nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlök
  • 1 riven morot
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Minipiroger med köttfärs

Betyg (1-5):
2.38 (39 betyg)

Välj lamm- eller nötkött och gör en fyllning med timjan, morot, tomat och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Köttfärsfyllning

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna, bryn färsen och rör den jämnt grynig. Låt lökar och morot fräsa med några minuter. Tillsätt kryddor, salt och tomatpuré. Låt fyllningen svalna.

Knyten

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies