Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tjusiga fiskbiffar på smörstekt bröd med krispiga gurkskivor.

Tillagningstid: 20 minuter
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g färsk laxfilé
  • 50 g syltad ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk mjöl
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 1 msk olja till stekning
  • 10 vita brödskivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 350 g gurka i tunna skivor
  • 0.5 tsk salt
  • Till topping:
  • 20 g syltad ingefära
  • 50 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Tärna laxen, strimla ingefäran fint. Blanda lax och ingefära med risvinäger, soja, mjöl, äggulor och salt. Forma laxröran till minibiffar och stek dem i het panna i olja på båda sidor.
  2. Skär ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas och stek dem i smör. Lägg gurka på brödet och därefter laxbiffarna. Toppa med smörgåskrasse samt syltad ingefära.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Midsommarpaj

(7)

Klassisk laxburgare

(2)

Minipiroger med lax

(1)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g färsk laxfilé
  • 50 g syltad ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk mjöl
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 1 msk olja till stekning
  • 10 vita brödskivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 350 g gurka i tunna skivor
  • 0.5 tsk salt
  • Till topping:
  • 20 g syltad ingefära
  • 50 g smörgåskrasse

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tjusiga fiskbiffar på smörstekt bröd med krispiga gurkskivor.

Tillagningstid: 20 minuter
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna laxen, strimla ingefäran fint. Blanda lax och ingefära med risvinäger, soja, mjöl, äggulor och salt. Forma laxröran till minibiffar och stek dem i het panna i olja på båda sidor.
  2. Skär ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas och stek dem i smör. Lägg gurka på brödet och därefter laxbiffarna. Toppa med smörgåskrasse samt syltad ingefära.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Midsommarpaj

(7)

Klassisk laxburgare

(2)

Minipiroger med lax

(1)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies