Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tjusiga fiskbiffar på smörstekt bröd med krispiga gurkskivor.

Tillagningstid: 20 minuter
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk laxfilé
  • 50 g syltad ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk mjöl
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 1 msk olja till stekning
  • 10 vita brödskivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 350 g gurka i tunna skivor
  • 0.5 tsk salt
  • Till topping:
  • 20 g syltad ingefära
  • 50 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Tärna laxen, strimla ingefäran fint. Blanda lax och ingefära med risvinäger, soja, mjöl, äggulor och salt. Forma laxröran till minibiffar och stek dem i het panna i olja på båda sidor.
  2. Skär ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas och stek dem i smör. Lägg gurka på brödet och därefter laxbiffarna. Toppa med smörgåskrasse samt syltad ingefära.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g färsk laxfilé
  • 50 g syltad ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk mjöl
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 1 msk olja till stekning
  • 10 vita brödskivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 350 g gurka i tunna skivor
  • 0.5 tsk salt
  • Till topping:
  • 20 g syltad ingefära
  • 50 g smörgåskrasse

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tjusiga fiskbiffar på smörstekt bröd med krispiga gurkskivor.

Tillagningstid: 20 minuter
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna laxen, strimla ingefäran fint. Blanda lax och ingefära med risvinäger, soja, mjöl, äggulor och salt. Forma laxröran till minibiffar och stek dem i het panna i olja på båda sidor.
  2. Skär ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas och stek dem i smör. Lägg gurka på brödet och därefter laxbiffarna. Toppa med smörgåskrasse samt syltad ingefära.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(2)