Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 40 g soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • Tillbehör
  • 150 g gorgonzola
  • 30 g rucola
  • 8 ciabatta

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
  2. Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Färsspett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(31)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 40 g soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • Tillbehör
  • 150 g gorgonzola
  • 30 g rucola
  • 8 ciabatta

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
  2. Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Färsspett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(31)