Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 40 g soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • Tillbehör
  • 150 g gorgonzola
  • 30 g rucola
  • 8 ciabatta

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
  2. Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tarte flambée med kumminkålsallad

(8)

Limpa á la Lindström

(62)

Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

(197)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Färsspett med tomatsallad

(1)

Fläskkarré med gremoulata

(20)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 40 g soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • Tillbehör
  • 150 g gorgonzola
  • 30 g rucola
  • 8 ciabatta

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
  2. Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tarte flambée med kumminkålsallad

(8)

Limpa á la Lindström

(62)

Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

(197)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Färsspett med tomatsallad

(1)

Fläskkarré med gremoulata

(20)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies