Mini-quiche Lorraine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Små goda portionspajer med ost och skinka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g tärnat kylskåpskallt smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • ev lite iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g finhackad rökt skinka
  • 30 g riven lagrad ost
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl för hand. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr.
  2. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt för 12 små muffins. Låt stå i frysen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ägg och mjölk och tillsätt resten av ingredienserna. Fördela fyllningen i formarna.
  2. Grädda mitt i ugnen, på 200° i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna lite innan de tas ur formarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaost och timjan

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Surdegspizza med carpaccio

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Serranorullar med färskostfyllning

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Silverlöksspread med parmesan

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baconpizza med fetaost och basilika

Betyg
Betyg
(20)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 75 g tärnat kylskåpskallt smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • ev lite iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g finhackad rökt skinka
  • 30 g riven lagrad ost
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Mini-quiche Lorraine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Små goda portionspajer med ost och skinka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl för hand. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr.
  2. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt för 12 små muffins. Låt stå i frysen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ägg och mjölk och tillsätt resten av ingredienserna. Fördela fyllningen i formarna.
  2. Grädda mitt i ugnen, på 200° i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna lite innan de tas ur formarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaost och timjan

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Surdegspizza med carpaccio

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Serranorullar med färskostfyllning

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Silverlöksspread med parmesan

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baconpizza med fetaost och basilika

Betyg
Betyg
(20)