Mini-quiche Lorraine

Betyg (1-5):
2.83 (18 betyg)

Små goda portionspajer med ost och skinka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 75 g tärnat kylskåpskallt smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • ev lite iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g finhackad rökt skinka
  • 30 g riven lagrad ost
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl för hand. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr.
  2. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt för 12 små muffins. Låt stå i frysen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ägg och mjölk och tillsätt resten av ingredienserna. Fördela fyllningen i formarna.
  2. Grädda mitt i ugnen, på 200° i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna lite innan de tas ur formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegssnittar med fetaost och timjan

(45)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Serranorullar med färskostfyllning

(11)

Rökt ren- och getostkanapé

(0)

Surdegspizza med carpaccio

(0)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Silverlöksspread med parmesan

(3)

Äggröra med parmachips

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 75 g tärnat kylskåpskallt smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • ev lite iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g finhackad rökt skinka
  • 30 g riven lagrad ost
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Mini-quiche Lorraine

Betyg (1-5):
2.83 (18 betyg)

Små goda portionspajer med ost och skinka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl för hand. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr.
  2. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt för 12 små muffins. Låt stå i frysen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ägg och mjölk och tillsätt resten av ingredienserna. Fördela fyllningen i formarna.
  2. Grädda mitt i ugnen, på 200° i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna lite innan de tas ur formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegssnittar med fetaost och timjan

(45)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Serranorullar med färskostfyllning

(11)

Rökt ren- och getostkanapé

(0)

Surdegspizza med carpaccio

(0)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Silverlöksspread med parmesan

(3)

Äggröra med parmachips

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies