Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Plockmat är alltid trevligt. Passar både som fredagsmys framför favoritprogrammet på TV eller på festen med vännerna. Det finns genvägar att ta, t ex köpa färdiga hummus med olika smaker, och sedan lägga krutet på att bjuda på ett snabbt hembakat yoghurtbröd.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Yoghurtbröd:
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • Stekt svartkål:
  • 1 påse Svartkålsmix Hackat & Klart (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 sorters hummus, original, ärta och rödbeta, Sevan
  • oliver
  • Dryckestips
  • staropramen non alcoholic

Gör så här

  1. Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 min. Strö över flingsalt när de är klara.
  2. Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.

Tips

Vänd bröden försiktigt så det inte skvätter upp olja ur pannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pak choi

(4)

Rostad majssallad

(2)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tomatsalsa

(2)

Grillad halloumi med sallad

(14)
13 st
  • Yoghurtbröd:
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • Stekt svartkål:
  • 1 påse Svartkålsmix Hackat & Klart (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 sorters hummus, original, ärta och rödbeta, Sevan
  • oliver
  • Dryckestips
  • staropramen non alcoholic

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Plockmat är alltid trevligt. Passar både som fredagsmys framför favoritprogrammet på TV eller på festen med vännerna. Det finns genvägar att ta, t ex köpa färdiga hummus med olika smaker, och sedan lägga krutet på att bjuda på ett snabbt hembakat yoghurtbröd.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 min. Strö över flingsalt när de är klara.
  2. Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.

Tips

Vänd bröden försiktigt så det inte skvätter upp olja ur pannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pak choi

(4)

Rostad majssallad

(2)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tomatsalsa

(2)

Grillad halloumi med sallad

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies