Mexikansk tacogratäng med nachos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (28 betyg)

Saftigare tacofärs i ugnen med gratinerad ost, morötter och lök.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stor, riven morot
  • 1 förpackning taco kryddmix
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • 500 g blandade grönsaker
  • 300 g tortillachips

Gör så här

  1. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsen. Tillsätt lök, vitlök och morot och låt steka med ett par minuter.
  2. Rör ner tacokryddan och vattnet och låt koka ihop. Smöra en ugnsform eller portionsformar, fyll med färsen och strö osten över. Gratinera cirka 15 minuter.

Servering

Servera med en grönsallad med tomat och purjolök samt tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pirkko

2011-12-02

Jättegott blev den här rätten

Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stor, riven morot
  • 1 förpackning taco kryddmix
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • 500 g blandade grönsaker
  • 300 g tortillachips

Mexikansk tacogratäng med nachos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (28 betyg)

Saftigare tacofärs i ugnen med gratinerad ost, morötter och lök.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsen. Tillsätt lök, vitlök och morot och låt steka med ett par minuter.
  2. Rör ner tacokryddan och vattnet och låt koka ihop. Smöra en ugnsform eller portionsformar, fyll med färsen och strö osten över. Gratinera cirka 15 minuter.

Servering

Servera med en grönsallad med tomat och purjolök samt tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pirkko

2011-12-02

Jättegott blev den här rätten

Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)