Mexikansk tacogratäng med nachos

Betyg (1-5):
2.96 (23 betyg)

Saftigare tacofärs i ugnen med gratinerad ost, morötter och lök.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stor, riven morot
  • 1 förpackning taco kryddmix
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • 500 g blandade grönsaker
  • 300 g tortillachips

Gör så här

  1. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsen. Tillsätt lök, vitlök och morot och låt steka med ett par minuter.
  2. Rör ner tacokryddan och vattnet och låt koka ihop. Smöra en ugnsform eller portionsformar, fyll med färsen och strö osten över. Gratinera cirka 15 minuter.

Servering

Servera med en grönsallad med tomat och purjolök samt tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pirkko

2011-12-02

Jättegott blev den här rätten

Liknande recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Gremolatastekt biff

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Fläskfilé africana

(41)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Karibisk köttgryta

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stor, riven morot
  • 1 förpackning taco kryddmix
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • 500 g blandade grönsaker
  • 300 g tortillachips

Mexikansk tacogratäng med nachos

Betyg (1-5):
2.96 (23 betyg)

Saftigare tacofärs i ugnen med gratinerad ost, morötter och lök.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsen. Tillsätt lök, vitlök och morot och låt steka med ett par minuter.
  2. Rör ner tacokryddan och vattnet och låt koka ihop. Smöra en ugnsform eller portionsformar, fyll med färsen och strö osten över. Gratinera cirka 15 minuter.

Servering

Servera med en grönsallad med tomat och purjolök samt tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pirkko

2011-12-02

Jättegott blev den här rätten

Liknande recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Gremolatastekt biff

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Fläskfilé africana

(41)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Karibisk köttgryta

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies