Messmörspannacotta med muddlade björnbär

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

En söt och got pannacotta med björnbär eller annat favoritbär.

Tillagningstid: 10 minuter + 3 timamr i kylen
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk messmör
  • Topping:
  • 250 g björnbär
  • 1.5 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm grädde och farinsocker i en kastrull tills sockret smält.
  2. Blötlägg gelatinbladen 5 min i rikligt med kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp.
  3. Lägg gräddfil och messmör i en bunke. Häll i grädden och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i 4 portionsformar. Ställ in i kyl att stelna ca 3 tim. (Hit kan du förbereda. Plasta in så att de inte tar smak av annat som förvaras i kylskåpet.)

Topping

  1. Mosa björnbären med en gaffel och blanda med socker. Toppa med björnbären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2014-01-10

Perfekt efterrätt till vilt. Lätt att göra och även de som inte gillar messmör tycker om den. Rekommenderas.

Liknande recept

Midsommartårta

(33)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk messmör
  • Topping:
  • 250 g björnbär
  • 1.5 msk strösocker

Messmörspannacotta med muddlade björnbär

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

En söt och got pannacotta med björnbär eller annat favoritbär.

Tillagningstid: 10 minuter + 3 timamr i kylen
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm grädde och farinsocker i en kastrull tills sockret smält.
  2. Blötlägg gelatinbladen 5 min i rikligt med kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp.
  3. Lägg gräddfil och messmör i en bunke. Häll i grädden och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i 4 portionsformar. Ställ in i kyl att stelna ca 3 tim. (Hit kan du förbereda. Plasta in så att de inte tar smak av annat som förvaras i kylskåpet.)

Topping

  1. Mosa björnbären med en gaffel och blanda med socker. Toppa med björnbären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2014-01-10

Perfekt efterrätt till vilt. Lätt att göra och även de som inte gillar messmör tycker om den. Rekommenderas.

Liknande recept

Midsommartårta

(33)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies