Melonsallad med halloumi

Betyg (1-5):
4.14 (14 betyg)

Saftig melon tillsammans med salt halloumi, färska kryddor och rostade pumpakärnor gifter sig fint. Den här salladen är precis vad man behöver en varm sommardag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g melon, t ex vatten-, cantaloupe- och honungsmelon
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 10 myntablad
  • 10 basilikablad
  • 70 g salladsmix, gärna familjemix

Gör så här

  1. Skär melonen och halloumin i tärningar. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa och få fin färg.
  2. Pressa ner vitlöksklyftan i oljan i en liten skål. Tillsätt vinäger, salt och peppar och blanda. Stek halloumin i några droppar olja i het panna till fin färg.
  3. Varva sallad med melon, halloumi och örter. Ringla över vitlöksdressingen och toppa med pumpakärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Derek

2017-06-22

De vuxna i familjen tyckte det var hur gott som helst. Smaken var dock för komplex för barnen

Maria

2017-06-13

Mycket gott!!

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

(51)

Bruschetta med kyckling

(8)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Indiska köttfärsknyten

(2)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Bönsallad med grillad tomat

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g melon, t ex vatten-, cantaloupe- och honungsmelon
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 10 myntablad
  • 10 basilikablad
  • 70 g salladsmix, gärna familjemix

Melonsallad med halloumi

Betyg (1-5):
4.14 (14 betyg)

Saftig melon tillsammans med salt halloumi, färska kryddor och rostade pumpakärnor gifter sig fint. Den här salladen är precis vad man behöver en varm sommardag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär melonen och halloumin i tärningar. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa och få fin färg.
  2. Pressa ner vitlöksklyftan i oljan i en liten skål. Tillsätt vinäger, salt och peppar och blanda. Stek halloumin i några droppar olja i het panna till fin färg.
  3. Varva sallad med melon, halloumi och örter. Ringla över vitlöksdressingen och toppa med pumpakärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Derek

2017-06-22

De vuxna i familjen tyckte det var hur gott som helst. Smaken var dock för komplex för barnen

Maria

2017-06-13

Mycket gott!!

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

(51)

Bruschetta med kyckling

(8)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Indiska köttfärsknyten

(2)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies