För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Melonsallad med fetaost och rosépeppar

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Denna sallad med två sorters melon ger en ljuvlig smakbrytning till den salta osten. Perfekt att servera som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g vattenmelon
  • 600 g nätmelon
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 msk rosépeppar
  • färsk oregano eller mynta
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär melonen i jämnstora bitar och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Vänd varsamt runt med olivolja, smulad fetaost och lätt krossad rosépeppar.
  2. Lägg upp på ett serveringsfat, smula över flingsalt och toppa med plockade blad av oregano eller mynta.

Tips

Det går alldeles utmärkt med torkad oregano.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-06-19

Jättegott! Passar bra till allt på en varm sommardag . Både vuxna och barn tyckte att det var gott.

Liknande recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

(6)

Päronsallad med ädelost

(3)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Couscous med grillad nektarin

(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g vattenmelon
  • 600 g nätmelon
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 msk rosépeppar
  • färsk oregano eller mynta
  • flingsalt

Melonsallad med fetaost och rosépeppar

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Denna sallad med två sorters melon ger en ljuvlig smakbrytning till den salta osten. Perfekt att servera som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär melonen i jämnstora bitar och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Vänd varsamt runt med olivolja, smulad fetaost och lätt krossad rosépeppar.
  2. Lägg upp på ett serveringsfat, smula över flingsalt och toppa med plockade blad av oregano eller mynta.

Tips

Det går alldeles utmärkt med torkad oregano.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-06-19

Jättegott! Passar bra till allt på en varm sommardag . Både vuxna och barn tyckte att det var gott.

Liknande recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

(6)

Päronsallad med ädelost

(3)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Couscous med grillad nektarin

(18)