Melongazpacho med lime

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Svalka dig i sommar med vår fruktiga melongazpacho.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 kg vattenmelon, kärnfri
  • 3 st kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 st lime
  • chiliflakes
  • Dippsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk örter, färska - ex persilja och oregano
  • peppar
  • Tillbehör:
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung, flytande
  • chiliflakes
  • 200 g chips, rotfruktschips eller lantchips

Gör så här

  1. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ut kärnorna.
  2. Mixa melon med tomater till en slät soppa. Tillsätt olivolja, ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna). Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 min tills den blir riktigt kall.

Dippsås

  1. Blanda yoghurt med vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner örter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chili. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

Tips

Kyl soppan och njut med knapriga lantchips & krämig dipp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Kryddiga honungsribs

(17)

Matvetesallad marockostyle

(19)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Grillad sötpotatis med gurksalsa

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fisktaco med mangosalsa

(25)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg vattenmelon, kärnfri
  • 3 st kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 st lime
  • chiliflakes
  • Dippsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk örter, färska - ex persilja och oregano
  • peppar
  • Tillbehör:
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung, flytande
  • chiliflakes
  • 200 g chips, rotfruktschips eller lantchips

Melongazpacho med lime

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Svalka dig i sommar med vår fruktiga melongazpacho.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ut kärnorna.
  2. Mixa melon med tomater till en slät soppa. Tillsätt olivolja, ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna). Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 min tills den blir riktigt kall.

Dippsås

  1. Blanda yoghurt med vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner örter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chili. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

Tips

Kyl soppan och njut med knapriga lantchips & krämig dipp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Kryddiga honungsribs

(17)

Matvetesallad marockostyle

(19)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Grillad sötpotatis med gurksalsa

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies