För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Somrig melonsallad med tomat, bacon, krispigt bröd och en tomatdressing som vänds i och toppas med basilika.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 120 g rökt kalkon, tunt skivad
  • 500 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 750 g galiamelon
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga med fin färg. Knaperstek kalkonskivorna i några droppar olja.
  2. Skär en skiva från alla tomaterna där det gröna fästet sitter. Ta dem och mixa till en rosa dressing med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
  3. Skär resten av tomaterna och melonen i lika stora bitar. Vänd runt med brödet, basilikablad och de stekta kalkonskivorna i bitar. Servera direkt med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(37)

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

(17)

Mozzarellabowl

(14)

Surimicakes med fries

(11)

Färska vårrullar med jordnötsdipp

(138)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(31)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(44)

Carnitas med äppelsalsa

(53)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 120 g rökt kalkon, tunt skivad
  • 500 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 750 g galiamelon
  • 1 kruka färsk basilika

Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Somrig melonsallad med tomat, bacon, krispigt bröd och en tomatdressing som vänds i och toppas med basilika.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga med fin färg. Knaperstek kalkonskivorna i några droppar olja.
  2. Skär en skiva från alla tomaterna där det gröna fästet sitter. Ta dem och mixa till en rosa dressing med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
  3. Skär resten av tomaterna och melonen i lika stora bitar. Vänd runt med brödet, basilikablad och de stekta kalkonskivorna i bitar. Servera direkt med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(37)

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

(17)

Mozzarellabowl

(14)

Surimicakes med fries

(11)

Färska vårrullar med jordnötsdipp

(138)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(31)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(44)

Carnitas med äppelsalsa

(53)