Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Somrig melonsallad med tomat, bacon, krispigt bröd och en tomatdressing som vänds i och toppas med basilika.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 120 g rökt kalkon, tunt skivad
  • 500 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 750 g galiamelon
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga med fin färg. Knaperstek kalkonskivorna i några droppar olja.
  2. Skär en skiva från alla tomaterna där det gröna fästet sitter. Ta dem och mixa till en rosa dressing med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
  3. Skär resten av tomaterna och melonen i lika stora bitar. Vänd runt med brödet, basilikablad och de stekta kalkonskivorna i bitar. Servera direkt med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vegetarisk tacosallad med jalapeñodressing

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 120 g rökt kalkon, tunt skivad
  • 500 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 750 g galiamelon
  • 1 kruka färsk basilika

Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Somrig melonsallad med tomat, bacon, krispigt bröd och en tomatdressing som vänds i och toppas med basilika.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga med fin färg. Knaperstek kalkonskivorna i några droppar olja.
  2. Skär en skiva från alla tomaterna där det gröna fästet sitter. Ta dem och mixa till en rosa dressing med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
  3. Skär resten av tomaterna och melonen i lika stora bitar. Vänd runt med brödet, basilikablad och de stekta kalkonskivorna i bitar. Servera direkt med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vegetarisk tacosallad med jalapeñodressing

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

Betyg
Betyg
(20)