Melon och parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.02 (53 betyg)

Enkel och god förrätt som även passar på buffé eller picknick.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 honungsmelon
  • 0.5 cantaloupemelon med orange kött
  • 150 g parmaskinka, serranoskinka eller prosciutto
  • 0.5 dl basilika eller mynta
  • Dressing:
  • 4 tsk olivolja
  • 2 msk citron, pressad saft

Gör så här

  1. Skär bort skalet på melonerna, tärna dem och lägg upp på ett stort fat eller fyra små tallrikar. Skär eller riv skinkan i breda bitar och fördela över melonen.
  2. Blanda olivolja och pressad citron, ringla över melon och skinka. Garnera med basilika eller mynta.

Servering

Servera som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



fredrik

2013-04-02

Nyttigt och gott

Liknande recept

Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honungsmelonsallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julskinka med ugnsstekta äpplen

Betyg
Betyg
(20)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 honungsmelon
  • 0.5 cantaloupemelon med orange kött
  • 150 g parmaskinka, serranoskinka eller prosciutto
  • 0.5 dl basilika eller mynta
  • Dressing:
  • 4 tsk olivolja
  • 2 msk citron, pressad saft

Melon och parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.02 (53 betyg)

Enkel och god förrätt som även passar på buffé eller picknick.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på melonerna, tärna dem och lägg upp på ett stort fat eller fyra små tallrikar. Skär eller riv skinkan i breda bitar och fördela över melonen.
  2. Blanda olivolja och pressad citron, ringla över melon och skinka. Garnera med basilika eller mynta.

Servering

Servera som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



fredrik

2013-04-02

Nyttigt och gott

Liknande recept

Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honungsmelonsallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julskinka med ugnsstekta äpplen

Betyg
Betyg
(20)