Melitzanosalata

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 medelstora auberginer
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 krm nymalen peppar efter smak
  • 0.5 krm salt efter smak
  • Garnering:
  • 0.5 skivad citron
  • 1 msk plockad persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.
  3. Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Garnera med citron och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Salmorejo - kall tomatsoppa

(8)

Pimiento de padrón

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 medelstora auberginer
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 krm nymalen peppar efter smak
  • 0.5 krm salt efter smak
  • Garnering:
  • 0.5 skivad citron
  • 1 msk plockad persilja

Melitzanosalata

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.
  3. Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Garnera med citron och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Salmorejo - kall tomatsoppa

(8)

Pimiento de padrón

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies