
Melitzanosalata
Betyg (1-5):
Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 2 medelstora auberginer
- 1 liten rödlök
- 0.5 dl plockad persilja
- 1 citron
- 1 dl olivolja
- 0.5 krm nymalen peppar efter smak
- 0.5 krm salt efter smak
- Garnering:
- 0.5 skivad citron
- 1 msk plockad persilja
Gör så här
- Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.
- Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.
- Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
- Garnera med citron och persilja.
Liknande recept
Melitzanosalata
Betyg (1-5):
Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.
- Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.
- Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
- Garnera med citron och persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!