Melanzane alla parmigiana

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Underbart god italiensk gratäng med aubergine och tomater som blandas med massor av mozzarella och parmesan.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 375 g mozzarella (3 stycken)
  • 1 kruka färsk basilika, plockade blad
  • 3 dl finriven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda.
  2. Salta och låt stå ca 20 min. Torka av vätskan från skivorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min (ev på grilleffekt).
  3. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, honung och vinäger. Låt sjuda ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Mixa slätt med en mixerstav.
  4. Skär mozzarellan i tunna skivor. Varva aubergine, mozzarella och basilikablad i fyra ugnståliga portionsformar. Häll över tomatsåsen och toppa med parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erica

2021-03-16

Fantastiskt gott! Jag mixade inte tomatsåsen eftersom den var perfekt och struntade i parmesanosten eftersom jag tyckte det var nog med ost. Rekommenderas varmt!

Therés

2021-03-07

Ska nästa gång prövas med köttfärs i 😊

Eva

2021-03-07

Mycket uppskattad rätt att bjuda på. Jag gjorde den med passerade tomater, eftersom jag inte hade tillgång till mixerstav. Dessutom skalade jag auberginerna. Fryst basilika fungerade kanon. Undrar dock om det ska vara lök med eller inte, eftersom det står i moment 3: "Fräs lök och vitlök i olja".

Stefan

2021-02-27

Kanongott, värt alla moment! Gjorde en större form istället för portionsformar. Hoppade färska basilikablad o kryddade tomatsåsen med torkad basilika istället. Det skadar inte med lite extra parmesan på toppen.

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(107)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 375 g mozzarella (3 stycken)
  • 1 kruka färsk basilika, plockade blad
  • 3 dl finriven parmesan

Melanzane alla parmigiana

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Underbart god italiensk gratäng med aubergine och tomater som blandas med massor av mozzarella och parmesan.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda.
  2. Salta och låt stå ca 20 min. Torka av vätskan från skivorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min (ev på grilleffekt).
  3. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, honung och vinäger. Låt sjuda ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Mixa slätt med en mixerstav.
  4. Skär mozzarellan i tunna skivor. Varva aubergine, mozzarella och basilikablad i fyra ugnståliga portionsformar. Häll över tomatsåsen och toppa med parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erica

2021-03-16

Fantastiskt gott! Jag mixade inte tomatsåsen eftersom den var perfekt och struntade i parmesanosten eftersom jag tyckte det var nog med ost. Rekommenderas varmt!

Therés

2021-03-07

Ska nästa gång prövas med köttfärs i 😊

Eva

2021-03-07

Mycket uppskattad rätt att bjuda på. Jag gjorde den med passerade tomater, eftersom jag inte hade tillgång till mixerstav. Dessutom skalade jag auberginerna. Fryst basilika fungerade kanon. Undrar dock om det ska vara lök med eller inte, eftersom det står i moment 3: "Fräs lök och vitlök i olja".

Stefan

2021-02-27

Kanongott, värt alla moment! Gjorde en större form istället för portionsformar. Hoppade färska basilikablad o kryddade tomatsåsen med torkad basilika istället. Det skadar inte med lite extra parmesan på toppen.

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(107)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)