För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Rostad potatis med kyckling marinerad i vitlök, citron och timjan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl hackad timjan
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 hackade tomater
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda citron, vitlök, timjan med olivolja i en bunke. Lägg i kycklinglårfilén och se till att marinaden täcker kycklingen. Låt dra 5-10 min.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen gyllene, ca 10 min.
  4. Blanda olja, vinäger och vitlök till en vinägrett. Vänd ner tomater och lök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och tomatsalsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-05

Gott och lättlagat.

Henrik

2016-07-07

Gott, enkelt att laga

Lene

2014-08-01

Jättegott .Den här rätten kommer jag att laga igen .

Carina

2013-08-23

Mums, kommer att laga detta flera gånger!

Liknande recept

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

(17)

Kycklingspett med hummus

(10)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(5)

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

(2)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(43)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl hackad timjan
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 hackade tomater
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Rostad potatis med kyckling marinerad i vitlök, citron och timjan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda citron, vitlök, timjan med olivolja i en bunke. Lägg i kycklinglårfilén och se till att marinaden täcker kycklingen. Låt dra 5-10 min.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen gyllene, ca 10 min.
  4. Blanda olja, vinäger och vitlök till en vinägrett. Vänd ner tomater och lök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och tomatsalsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-05

Gott och lättlagat.

Henrik

2016-07-07

Gott, enkelt att laga

Lene

2014-08-01

Jättegott .Den här rätten kommer jag att laga igen .

Carina

2013-08-23

Mums, kommer att laga detta flera gånger!

Liknande recept

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

(17)

Kycklingspett med hummus

(10)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(5)

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

(2)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(43)