Medelhavsinspirerad kyckling

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 800 g tärnad potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g tärnad zucchini
  • 500 g kycklingfilé
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen under omrörning i olja ca 5 min. Salta och häll över i en ugnsform.
  3. Stek zucchinin i 3 min i samma panna, salta och vänd ner bland potatisen. Dela kycklingfiléerna i 2 eller 3 långa bitar, beroende på kycklingens storlek.
  4. Rulla skinkan runt kycklingbitarna och stek runtom i stekpannan till fin stekyta.
  5. Lägg kycklingen på potatisblandningen och toppa med smulad fetaost och svartpeppar. Stek klart i ugnen ca 15 min. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader.

Tips

Detta är vinnarreceptet i Facebooktävlingen hösten 2013.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



matts

2014-01-08

vi tillsatte en gul lök, då det blir mera smak.

joakim

2014-01-07

Onsdagsgott

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Betor med mozzarella, hallon och ugnsstekt kyckling

(10)

Spagetti med kycklingfärssås

(12)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Kycklingpasta med vitlöksfärskost

(8)

Caesarsallad med kyckling

(31)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g tärnad potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g tärnad zucchini
  • 500 g kycklingfilé
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar

Medelhavsinspirerad kyckling

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen under omrörning i olja ca 5 min. Salta och häll över i en ugnsform.
  3. Stek zucchinin i 3 min i samma panna, salta och vänd ner bland potatisen. Dela kycklingfiléerna i 2 eller 3 långa bitar, beroende på kycklingens storlek.
  4. Rulla skinkan runt kycklingbitarna och stek runtom i stekpannan till fin stekyta.
  5. Lägg kycklingen på potatisblandningen och toppa med smulad fetaost och svartpeppar. Stek klart i ugnen ca 15 min. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader.

Tips

Detta är vinnarreceptet i Facebooktävlingen hösten 2013.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



matts

2014-01-08

vi tillsatte en gul lök, då det blir mera smak.

joakim

2014-01-07

Onsdagsgott

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Betor med mozzarella, hallon och ugnsstekt kyckling

(10)

Spagetti med kycklingfärssås

(12)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Kycklingpasta med vitlöksfärskost

(8)

Caesarsallad med kyckling

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies