Medelhavsfisksoppa

Betyg (1-5):
3.78 (32 betyg)

Matig soppa med fisk, oliver, tomat och chili!

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 800 g färsk eller tinad hokifilé eller annan fisk
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 skivad purjolök
  • 2 fint skivade stånd av fänkål
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chili
  • 1 liter vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk fiskfond, eller motsvarande mängd buljongtärning
  • 800 g potatis, med eller utan skal, i bitar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk socker
  • 200 g gröna och svarta oliver
  • 0.5 dl grovhackad färsk basilika
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja och smör i en rymlig gryta. Låt purjolök, fänkål, vitlök och chili mjukna någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt vatten, tomater, fiskfond och potatis. Koka cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Skär fisken i bitar. Tillsätt fisk, salt, peppar, socker och oliver. Rör om försiktigt och sjud soppan några minuter tills fiskköttet blivit vitt. Vänd ner basilika.

Servering

Servera gärna med yoghurtscones eller något annat gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2014-03-02

En utomordentligt god fisksoppa med origentalisk och erotisk smak

Lilja

2013-06-26

En mycket god fisksoppa.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Knutteströmming

(11)

Tesotad tonfisk med lime

(3)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Marinerad böckling

(1)

Lyxig örtsoppa

(4)

Sesampanerad tonfisk med syrlig sallad

(24)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g färsk eller tinad hokifilé eller annan fisk
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 skivad purjolök
  • 2 fint skivade stånd av fänkål
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chili
  • 1 liter vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk fiskfond, eller motsvarande mängd buljongtärning
  • 800 g potatis, med eller utan skal, i bitar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk socker
  • 200 g gröna och svarta oliver
  • 0.5 dl grovhackad färsk basilika
  • 2 tsk salt

Medelhavsfisksoppa

Betyg (1-5):
3.78 (32 betyg)

Matig soppa med fisk, oliver, tomat och chili!

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja och smör i en rymlig gryta. Låt purjolök, fänkål, vitlök och chili mjukna någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt vatten, tomater, fiskfond och potatis. Koka cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Skär fisken i bitar. Tillsätt fisk, salt, peppar, socker och oliver. Rör om försiktigt och sjud soppan några minuter tills fiskköttet blivit vitt. Vänd ner basilika.

Servering

Servera gärna med yoghurtscones eller något annat gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2014-03-02

En utomordentligt god fisksoppa med origentalisk och erotisk smak

Lilja

2013-06-26

En mycket god fisksoppa.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Knutteströmming

(11)

Tesotad tonfisk med lime

(3)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Marinerad böckling

(1)

Lyxig örtsoppa

(4)

Sesampanerad tonfisk med syrlig sallad

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies