För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mazarinkaka med blåbär

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Blåbärskaka med smak av mandelmassa och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:180º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajbotten:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 msk vetemjöl
  • 500 g frysta, tinade och avrunna blåbär
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • Topping:
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en blank deg. Om degen känns för kladdig, låt den vila inslagen i plast i kylskåpet cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, 28 cm i diameter.

Fyllning

  1. Vispa smör och mandelmassa med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor och mjöl. Vispa till en slät massa och fyll pajformen.
  2. Täck fyllningen med blåbär blandat med kardemumma. Grädda mitt i ugnen på 180° i 1 timme.

Topping

  1. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-09-23

@marie 200 g smör ska det vara. Vi har tyvärr ett tillfälligt fel på recepten som gör att ingredienser och tillagningsanvisningar inte alltid visas.

marie

2013-09-22

det står inte hur mycket smör det ska vara i pajbottnen?

Benjamin

2013-03-05

Väldigt, väldigt god! Allt smakade perfekt, däremot är det ett hett tips att verkligen se till att blåbären runnit av och jag drar nog ned mängden smör i fyllningen något till nästa gång, den blev lite väl fet. Men jag rekommenderar den starkt, framför allt till alla blåbärsälskare! Kardemumman är grädden på moset!

Mona

2013-02-28

Detta är nog en av de godaste kakor jag ätit på länge. Väldigt gott med kardemumma o blåbär!

Carina

2013-02-26

Tack för snabbt svar :) vad bra att den går att frysa, kan inte äta allt själv så då kan man baka o ta fram när man får besök.

Britta/Webbredaktionen

2013-02-26

Javisst, det går utmärkt att frysa kakan. Skär eventuellt upp den i portionsbitar om du inte vill ta fram hela kakan till samma tillfälle.

Carina

2013-02-25

Testade den här kakan o den blev supergod, men undrar om den går bra att frysa.

Liknande recept

Chokladkaka extra allt

(34)

Fullkornsvåfflor

(29)

Lussebullar med kvarg

(116)

Frasvåfflor

(123)

Citrusflarn

(4)

Äppelsockerkaka

(36)

Mintchokladkaka med polkaströssel

(56)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(6)
12 st
  • Pajbotten:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 msk vetemjöl
  • 500 g frysta, tinade och avrunna blåbär
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • Topping:
  • 1 msk florsocker

Mazarinkaka med blåbär

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Blåbärskaka med smak av mandelmassa och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:180º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en blank deg. Om degen känns för kladdig, låt den vila inslagen i plast i kylskåpet cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, 28 cm i diameter.

Fyllning

  1. Vispa smör och mandelmassa med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor och mjöl. Vispa till en slät massa och fyll pajformen.
  2. Täck fyllningen med blåbär blandat med kardemumma. Grädda mitt i ugnen på 180° i 1 timme.

Topping

  1. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-09-23

@marie 200 g smör ska det vara. Vi har tyvärr ett tillfälligt fel på recepten som gör att ingredienser och tillagningsanvisningar inte alltid visas.

marie

2013-09-22

det står inte hur mycket smör det ska vara i pajbottnen?

Benjamin

2013-03-05

Väldigt, väldigt god! Allt smakade perfekt, däremot är det ett hett tips att verkligen se till att blåbären runnit av och jag drar nog ned mängden smör i fyllningen något till nästa gång, den blev lite väl fet. Men jag rekommenderar den starkt, framför allt till alla blåbärsälskare! Kardemumman är grädden på moset!

Mona

2013-02-28

Detta är nog en av de godaste kakor jag ätit på länge. Väldigt gott med kardemumma o blåbär!

Carina

2013-02-26

Tack för snabbt svar :) vad bra att den går att frysa, kan inte äta allt själv så då kan man baka o ta fram när man får besök.

Britta/Webbredaktionen

2013-02-26

Javisst, det går utmärkt att frysa kakan. Skär eventuellt upp den i portionsbitar om du inte vill ta fram hela kakan till samma tillfälle.

Carina

2013-02-25

Testade den här kakan o den blev supergod, men undrar om den går bra att frysa.

Liknande recept

Chokladkaka extra allt

(34)

Fullkornsvåfflor

(29)

Lussebullar med kvarg

(116)

Frasvåfflor

(123)

Citrusflarn

(4)

Äppelsockerkaka

(36)

Mintchokladkaka med polkaströssel

(56)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(6)