Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl matvete
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk salvia, 6 finhackade blad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 70 g salladsmix
  • 1 grönt äpple
  • 100 g fetaost
  • salt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.

Servering

Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.

Tips

Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Carnitas med äppelsalsa

(45)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl matvete
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk salvia, 6 finhackade blad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 70 g salladsmix
  • 1 grönt äpple
  • 100 g fetaost
  • salt

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.

Servering

Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.

Tips

Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Carnitas med äppelsalsa

(45)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies