Matvetesallad med nektarin och mozzarella

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Salladen med grillade nektariner, kokta rödbetor, färska jordgubbar och mozzarella blir extra matig med kokt matvete.

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl matvete
  • 1 knippe färska rödbetor
  • 2 nektariner, halverade
  • 1 dl mandel
  • 250 g jordgubbar, i bitar
  • 2 mozzarella (à 125 g), i bitar
  • 70 g babyspenat
  • färsk mynta, till garnering
  • Dressing:
  • 2 citroner finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar.
  2. Grilla de halverade nektarinerna till fin färg och skär i mindre bitar. Rosta mandeln till fin färg i torr panna och hacka den grovt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd runt matvete, rödbetor, nektariner, jordgubbar, mozzarella och spenat på ett stort fat. Ringla över dressingen och toppa med mandeln. Garnera med myntablad.

Tips

Spara rödbetsblasten, tvätta den noga och fräs med olja och vitlök - supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2019-07-06

Jättegod sallad även om jag bytte ut jordgubbarna mot ½ honungsmelon

Liknande recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost - Coop

(18)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl matvete
  • 1 knippe färska rödbetor
  • 2 nektariner, halverade
  • 1 dl mandel
  • 250 g jordgubbar, i bitar
  • 2 mozzarella (à 125 g), i bitar
  • 70 g babyspenat
  • färsk mynta, till garnering
  • Dressing:
  • 2 citroner finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Salladen med grillade nektariner, kokta rödbetor, färska jordgubbar och mozzarella blir extra matig med kokt matvete.

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar.
  2. Grilla de halverade nektarinerna till fin färg och skär i mindre bitar. Rosta mandeln till fin färg i torr panna och hacka den grovt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd runt matvete, rödbetor, nektariner, jordgubbar, mozzarella och spenat på ett stort fat. Ringla över dressingen och toppa med mandeln. Garnera med myntablad.

Tips

Spara rödbetsblasten, tvätta den noga och fräs med olja och vitlök - supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2019-07-06

Jättegod sallad även om jag bytte ut jordgubbarna mot ½ honungsmelon

Liknande recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost - Coop

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies