

Matvetesallad med halloumi och granatäpple
Betyg (1-5):
En färgglad sallad med matvete, halloumi, apelsin, gurka och rödlök, som toppas med en apelsindressing och granatäppelkärnor.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk olivolja, till stekning
- 200 g halloumi, tärnad
- 1 apelsin
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 250 g isbergssallad, i bitar
- 0.5 gurka, tärnad
- 0.5 rödlök, strimlad
- 0.5 granatäpple
- Matvete
- 0.5 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk olivolja, till stekning
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 4 dl matvete
- 4 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
- Matvete: Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt matvetet och rör om tills allt är jämnt gult. Häll på vatten och riv ner buljongtärningen. Rör om och låt sjuda under lock ca 12 min. Låt svalna något.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin till fin färg. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer. Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen i en skål och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp sallad, matvete, halloumi, gurka och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med granatäppelkärnor och ringla över dressingen.
Matvetesallad med halloumi och granatäpple
Betyg (1-5):
En färgglad sallad med matvete, halloumi, apelsin, gurka och rödlök, som toppas med en apelsindressing och granatäppelkärnor.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Matvete: Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt matvetet och rör om tills allt är jämnt gult. Häll på vatten och riv ner buljongtärningen. Rör om och låt sjuda under lock ca 12 min. Låt svalna något.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin till fin färg. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer. Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen i en skål och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp sallad, matvete, halloumi, gurka och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med granatäppelkärnor och ringla över dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-20
Sältan från halloumin, sötman från apelsinen och syrligheten från granatäpplet blev en riktigt bra kombo.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lina
2021-02-20
Sältan från halloumin, sötman från apelsinen och syrligheten från granatäpplet blev en riktigt bra kombo.