För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

En färgglad sallad med matvete, halloumi, apelsin, gurka och rödlök, som toppas med en apelsindressing och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g halloumi, tärnad
  • 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g isbergssallad, i bitar
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 granatäpple
  • Matvete
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Matvete: Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt matvetet och rör om tills allt är jämnt gult. Häll på vatten och riv ner buljongtärningen. Rör om och låt sjuda under lock ca 12 min. Låt svalna något.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin till fin färg. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer. Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen i en skål och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp sallad, matvete, halloumi, gurka och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med granatäppelkärnor och ringla över dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Lökpaj med smördeg

(48)

Tagliatelle med musslor och bacon

(33)

Köttfärspirog

(43)

Kycklingbollar med dill och citron

(81)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g halloumi, tärnad
  • 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g isbergssallad, i bitar
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 granatäpple
  • Matvete
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

En färgglad sallad med matvete, halloumi, apelsin, gurka och rödlök, som toppas med en apelsindressing och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Matvete: Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt matvetet och rör om tills allt är jämnt gult. Häll på vatten och riv ner buljongtärningen. Rör om och låt sjuda under lock ca 12 min. Låt svalna något.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin till fin färg. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer. Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen i en skål och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp sallad, matvete, halloumi, gurka och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med granatäppelkärnor och ringla över dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Lökpaj med smördeg

(48)

Tagliatelle med musslor och bacon

(33)

Köttfärspirog

(43)

Kycklingbollar med dill och citron

(81)