Matvetesallad marockostyle

Betyg (1-5):
4.59 (22 betyg)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.
  3. Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Melonsallad med halloumi

(14)

Linser med citron och persilja

(40)

Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

(5)

Kallrökt lax med melonsallad

(30)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen

Matvetesallad marockostyle

Betyg (1-5):
4.59 (22 betyg)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.
  3. Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Melonsallad med halloumi

(14)

Linser med citron och persilja

(40)

Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

(5)

Kallrökt lax med melonsallad

(30)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies