För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matvetesallad marockostyle

Betyg (1-5):
4.61 (23 betyg)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.
  3. Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Sweet corn kachumbari

(5)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(43)

Linser med citron och persilja

(40)

Melonsallad med kallrökt lax

(3)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen

Matvetesallad marockostyle

Betyg (1-5):
4.61 (23 betyg)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.
  3. Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Sweet corn kachumbari

(5)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(43)

Linser med citron och persilja

(40)

Melonsallad med kallrökt lax

(3)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

(1)