Matvete-otto med sparris och zucchini

Betyg (1-5):
4.26 (19 betyg)

Grönt och gott med babyspenat, grön sparris och zucchini.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 gul lök eller rödlök
  • 3 dl matvete
  • 2 msk smör eller olja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl riven parmesanost
  • 70 g babyspenat
  • nymalen svartpeppar
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 zucchini

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull och låt det sjuda tills tärningarna lösts upp.
  2. Skala och hacka löken fint. Hetta upp smör eller olja i en annan kastrull och lägg i lök och matvete. Stek i någon minut under omrörning, häll i vinet och sjud tills det nästan kokat in. Tillsätt någon dl buljong i taget, och rör om då och då allteftersom den sugs upp av grynen. Fortsätt på samma sätt tills matvetegrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 min.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner riven ost och spenat precis före servering. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  4. Ansa sparrisen och hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna 2–3 minuter.
  5. Det här är ett recept från Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-08-28

Kanongott, även tonåringarna (som inte är vegetarianer) gillade det.

Marianne

2017-04-06

Jättegott !! Verkligen !! Kommer att göra den igen ;) Fick länken via "vegetarisk matsedel" Jag tog Västerbotten istället för parmesan, det var vad jag hade hemma. Sen skivade jag succhinin från toppen med osthyveln !

Mica

2014-10-08

Godaset vegetariska rätt jag någonsin gjort enligt min man. Själv kan jag kanske komma på ett par till i denna klass men detta är absolut bland det godaste vegetariska jag ätit. Mycket enklare än vanlig risotto för man måste inte passa med buljong precis hela tiden. Det är dessutom lättlagat! Man hinner duka och göra i ordning de andra ingredienserna medan man pysslar med matveteotto. Jag tog 1 dl ost istället för 3 och det funkade bra, billigare och nyttigare och inte så klibbigt :-)

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Gulasch med bönor

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 gul lök eller rödlök
  • 3 dl matvete
  • 2 msk smör eller olja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl riven parmesanost
  • 70 g babyspenat
  • nymalen svartpeppar
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 zucchini

Matvete-otto med sparris och zucchini

Betyg (1-5):
4.26 (19 betyg)

Grönt och gott med babyspenat, grön sparris och zucchini.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull och låt det sjuda tills tärningarna lösts upp.
  2. Skala och hacka löken fint. Hetta upp smör eller olja i en annan kastrull och lägg i lök och matvete. Stek i någon minut under omrörning, häll i vinet och sjud tills det nästan kokat in. Tillsätt någon dl buljong i taget, och rör om då och då allteftersom den sugs upp av grynen. Fortsätt på samma sätt tills matvetegrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 min.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner riven ost och spenat precis före servering. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  4. Ansa sparrisen och hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna 2–3 minuter.
  5. Det här är ett recept från Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-08-28

Kanongott, även tonåringarna (som inte är vegetarianer) gillade det.

Marianne

2017-04-06

Jättegott !! Verkligen !! Kommer att göra den igen ;) Fick länken via "vegetarisk matsedel" Jag tog Västerbotten istället för parmesan, det var vad jag hade hemma. Sen skivade jag succhinin från toppen med osthyveln !

Mica

2014-10-08

Godaset vegetariska rätt jag någonsin gjort enligt min man. Själv kan jag kanske komma på ett par till i denna klass men detta är absolut bland det godaste vegetariska jag ätit. Mycket enklare än vanlig risotto för man måste inte passa med buljong precis hela tiden. Det är dessutom lättlagat! Man hinner duka och göra i ordning de andra ingredienserna medan man pysslar med matveteotto. Jag tog 1 dl ost istället för 3 och det funkade bra, billigare och nyttigare och inte så klibbigt :-)

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Gulasch med bönor

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies