
Matjestårta
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter + 3-4 timmar att stelna
8-12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 75 g smör eller margarin
- 200 g kavring
- 4 gelatinblad
- 1 burk (ca 200g) matjessill
- 1 gul lök eller röd lök
- 250 g Kesella
- 3 dl gräddfil eller crème fraiche
- Garnering:
- rädisor
- gurka
- gräslök eller dill
Gör så här
- Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
- Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.
Matjestårta
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter + 3-4 timmar att stelna
8-12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
- Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!