Matjestårta

Matjestårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Tillagningstid: 30 minuter + 3-4 timmar att stelna
8-12 bitar
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk (ca 200g) matjessill
  • 1 gul lök eller röd lök
  • 250 g Kesella
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Garnering:
  • rädisor
  • gurka
  • gräslök eller dill

Gör så här

  1. Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
  3. Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matjestårta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk (ca 200g) matjessill
  • 1 gul lök eller röd lök
  • 250 g Kesella
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Garnering:
  • rädisor
  • gurka
  • gräslök eller dill

Matjestårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Tillagningstid: 30 minuter + 3-4 timmar att stelna
8-12 bitar

Gör så här

  1. Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
  3. Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!