Matjessill med picklad rödlök, rostad kavring och brynt smör

Betyg (1-5):
4.73 (15 betyg)

Matjessill när den är som bäst, toppad med rostad kavring och brynt smör.

Tillagningstid: 45 min + ev en natt
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 3 skivor kavring
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 75 g smör
  • dill, till garneriing
  • Picklad rödlök:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Lägg tunt skivad rödlök i en skål och häll på lagen. Låt stå svalt några timmar, helst över natten. 2.
  2. Låt gräddfilen rinna av i en silduk eller kaffefilter några timmar, helst över natten.
  3. Sätt ugnen på 150°. Bryt kavringen i småbitar. Rosta brödet i ugnen ca 10 min. Lägg äggen i sjudande vatten och koka 7 min. Skölj av med kallt vatten och skala direkt. Dela äggen på längden i halvor.
  4. Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret bryns jämnt. När smöret blir ljusbrunt och doftar nötaktigt, ta av kastrullen från värmen och häll upp i en skål.
  5. Skär sillen i bitar och fördela på ett serveringsfat tillsammans med ägghalvor, rödlök och kavringkrutonger. Klicka på avrunnen gräddfil och ringla över det brynta smöret. Garnera med dill.

Tips

Ta en genväg, byt ut avrunnen gräddfil mot crème fraiche och rosta kavringen i brödrost och tärna fint.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2019-04-20

Super gott!!

Eva

2018-12-21

Gör den varje jul numera, alla älskar den!!

Barbro

2016-12-06

Underbart god och matig, härliga smaker som peakar med det brynta smöret. Perfekt på jul/påsk/midsommar, eller som en egen måltid!

Eva

2016-03-24

Fantastiskt god intygar Eva i Visby

Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Smörgåstårtsbakelse

(15)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Bettans sillsallad

(0)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Äggcocotte med varmrökt lax

(8)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 3 skivor kavring
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 75 g smör
  • dill, till garneriing
  • Picklad rödlök:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 rödlök

Matjessill med picklad rödlök, rostad kavring och brynt smör

Betyg (1-5):
4.73 (15 betyg)

Matjessill när den är som bäst, toppad med rostad kavring och brynt smör.

Tillagningstid: 45 min + ev en natt
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Lägg tunt skivad rödlök i en skål och häll på lagen. Låt stå svalt några timmar, helst över natten. 2.
  2. Låt gräddfilen rinna av i en silduk eller kaffefilter några timmar, helst över natten.
  3. Sätt ugnen på 150°. Bryt kavringen i småbitar. Rosta brödet i ugnen ca 10 min. Lägg äggen i sjudande vatten och koka 7 min. Skölj av med kallt vatten och skala direkt. Dela äggen på längden i halvor.
  4. Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret bryns jämnt. När smöret blir ljusbrunt och doftar nötaktigt, ta av kastrullen från värmen och häll upp i en skål.
  5. Skär sillen i bitar och fördela på ett serveringsfat tillsammans med ägghalvor, rödlök och kavringkrutonger. Klicka på avrunnen gräddfil och ringla över det brynta smöret. Garnera med dill.

Tips

Ta en genväg, byt ut avrunnen gräddfil mot crème fraiche och rosta kavringen i brödrost och tärna fint.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2019-04-20

Super gott!!

Eva

2018-12-21

Gör den varje jul numera, alla älskar den!!

Barbro

2016-12-06

Underbart god och matig, härliga smaker som peakar med det brynta smöret. Perfekt på jul/påsk/midsommar, eller som en egen måltid!

Eva

2016-03-24

Fantastiskt god intygar Eva i Visby

Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Smörgåstårtsbakelse

(15)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Bettans sillsallad

(0)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Äggcocotte med varmrökt lax

(8)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies