
Matjessill med gremolata
Betyg (1-5):
Snabbgjorda och kryddiga små firrar i gott sällskap. Fint på buffé eller som förrätt till potatis.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g matjesfilé
- Gremolata:
- 1 dl pinjenötter
- 0.5 citron, rivet skal
- 0.5 dl finhackad persilja
- 2 msk finhackad timjan
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Gör så här
- Skär sillfiléerna i bitar. Lägg upp på serveringsfat. Mixa alla ingredienser till gremolatan i mixer eller matberedare. Skeda den över sillen.
Servering
Servera som förrätt med färskpotatis eller till buffé.
Liknande recept
Matjessill med gremolata
Betyg (1-5):
Snabbgjorda och kryddiga små firrar i gott sällskap. Fint på buffé eller som förrätt till potatis.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sillfiléerna i bitar. Lägg upp på serveringsfat. Mixa alla ingredienser till gremolatan i mixer eller matberedare. Skeda den över sillen.
Servering
Servera som förrätt med färskpotatis eller till buffé.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!