Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg (1-5):
4.03 (31 betyg)

Blanda dina favoriter bland meloner med fetaost och citrondressing och få en god sallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 260 g tärnad galiameloner
  • 260 g tärnad honungsmelon
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 5 skivade salladslökar
  • 300 g smulad fetaost
  • 1 tsk salt
  • Citrondressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Värm en stekpanna med olja i. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna på låg värme i 10-15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader. Salta och peppra.
  2. Lägg rucola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Tips

Trä melon- och ostbitar på spett för att på ett lekfullt sätt få barnen att prova nya smaker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-26

@gunilla Det ska vara suger snaps eller spritade edamameböno.

gunilla

2013-02-25

Vilka bönor ska det vara hittar inte i receptet

Johnny Jonsson

2012-07-03

meloner är vackra och ser smarrigt goda ut men så fort jag sätter tänderna i en blir jag så besviken.... den enda goda är gotländsk nätmelon(nej, jag kommer inte från Gotland ;-) men väl från Ockelbo i Gästrikland)..... men kanske fetaosten ger den en annan dimension

Ulla Wik

2012-07-03

Har provat denna sallad 1 gång , den blev mycket populär bland gästerna. Det är en god blandning och matig.

Elisabeth Hellman

2012-06-11

fantastiskt god!

Liknande recept

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 260 g tärnad galiameloner
  • 260 g tärnad honungsmelon
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 5 skivade salladslökar
  • 300 g smulad fetaost
  • 1 tsk salt
  • Citrondressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg (1-5):
4.03 (31 betyg)

Blanda dina favoriter bland meloner med fetaost och citrondressing och få en god sallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm en stekpanna med olja i. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna på låg värme i 10-15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader. Salta och peppra.
  2. Lägg rucola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Tips

Trä melon- och ostbitar på spett för att på ett lekfullt sätt få barnen att prova nya smaker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-26

@gunilla Det ska vara suger snaps eller spritade edamameböno.

gunilla

2013-02-25

Vilka bönor ska det vara hittar inte i receptet

Johnny Jonsson

2012-07-03

meloner är vackra och ser smarrigt goda ut men så fort jag sätter tänderna i en blir jag så besviken.... den enda goda är gotländsk nätmelon(nej, jag kommer inte från Gotland ;-) men väl från Ockelbo i Gästrikland)..... men kanske fetaosten ger den en annan dimension

Ulla Wik

2012-07-03

Har provat denna sallad 1 gång , den blev mycket populär bland gästerna. Det är en god blandning och matig.

Elisabeth Hellman

2012-06-11

fantastiskt god!

Liknande recept

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies