Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg (1-5):
4.03 (31 betyg)

Blanda dina favoriter bland meloner med fetaost och citrondressing och få en god sallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 260 g tärnad galiameloner
  • 260 g tärnad honungsmelon
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 5 skivade salladslökar
  • 300 g smulad fetaost
  • Citrondressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm en stekpanna med olja i. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna på låg värme i 10-15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader. Salta och peppra.
  2. Lägg rucola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Tips

Trä melon- och ostbitar på spett för att på ett lekfullt sätt få barnen att prova nya smaker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-26

@gunilla Det ska vara suger snaps eller spritade edamameböno.

gunilla

2013-02-25

Vilka bönor ska det vara hittar inte i receptet

Johnny Jonsson

2012-07-03

meloner är vackra och ser smarrigt goda ut men så fort jag sätter tänderna i en blir jag så besviken.... den enda goda är gotländsk nätmelon(nej, jag kommer inte från Gotland ;-) men väl från Ockelbo i Gästrikland)..... men kanske fetaosten ger den en annan dimension

Ulla Wik

2012-07-03

Har provat denna sallad 1 gång , den blev mycket populär bland gästerna. Det är en god blandning och matig.

Elisabeth Hellman

2012-06-11

fantastiskt god!

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Örtfrittata - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 260 g tärnad galiameloner
  • 260 g tärnad honungsmelon
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 5 skivade salladslökar
  • 300 g smulad fetaost
  • Citrondressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg (1-5):
4.03 (31 betyg)

Blanda dina favoriter bland meloner med fetaost och citrondressing och få en god sallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm en stekpanna med olja i. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna på låg värme i 10-15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader. Salta och peppra.
  2. Lägg rucola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Tips

Trä melon- och ostbitar på spett för att på ett lekfullt sätt få barnen att prova nya smaker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-26

@gunilla Det ska vara suger snaps eller spritade edamameböno.

gunilla

2013-02-25

Vilka bönor ska det vara hittar inte i receptet

Johnny Jonsson

2012-07-03

meloner är vackra och ser smarrigt goda ut men så fort jag sätter tänderna i en blir jag så besviken.... den enda goda är gotländsk nätmelon(nej, jag kommer inte från Gotland ;-) men väl från Ockelbo i Gästrikland)..... men kanske fetaosten ger den en annan dimension

Ulla Wik

2012-07-03

Har provat denna sallad 1 gång , den blev mycket populär bland gästerna. Det är en god blandning och matig.

Elisabeth Hellman

2012-06-11

fantastiskt god!

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Örtfrittata - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies