För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matig kikärtssallad

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Prova en skön, grön sallad som både är mättande & matig. Stek haloumin riktigt gyllene så smakar den ännu godare!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 400 g cocktailtomater, delade
  • 1 knippe rädisa
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1.5 tsk sesamolja
  • 200 g halloumi, bruten i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl sesamfrön, eventuellt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla grönsaker och vänd runt i balsamvinäger och sesamolja. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med oliv- olja och stek haloumiosten gyllene.
  3. Toppa salladen med haloumi och ev.sesamfrön.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen och servera till salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tess

2015-03-10

Grymt god och enkel rätt som går att variera med vad man har hemma i grönsaksväg. Gjorde den minst 10 ggr i somras.

Maria

2014-09-04

Jättegott! Jag var ganska generös med vinägern eftersom jag gillar smaken. Glöm inte såsen, annars kan salladen bli en aning torr.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(33)

Vegetariska biffar med fetaost

(159)

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

(7)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(15)

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Grönt paket med bönor och feta

(2)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 400 g cocktailtomater, delade
  • 1 knippe rädisa
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1.5 tsk sesamolja
  • 200 g halloumi, bruten i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl sesamfrön, eventuellt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Matig kikärtssallad

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Prova en skön, grön sallad som både är mättande & matig. Stek haloumin riktigt gyllene så smakar den ännu godare!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla grönsaker och vänd runt i balsamvinäger och sesamolja. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med oliv- olja och stek haloumiosten gyllene.
  3. Toppa salladen med haloumi och ev.sesamfrön.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen och servera till salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tess

2015-03-10

Grymt god och enkel rätt som går att variera med vad man har hemma i grönsaksväg. Gjorde den minst 10 ggr i somras.

Maria

2014-09-04

Jättegott! Jag var ganska generös med vinägern eftersom jag gillar smaken. Glöm inte såsen, annars kan salladen bli en aning torr.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(33)

Vegetariska biffar med fetaost

(159)

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

(7)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(15)

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Grönt paket med bönor och feta

(2)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(7)