Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering:
  • 4 stekta ägg

Gör så här

  1. Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering:
  • 4 stekta ägg

Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies