Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering:
  • 4 stekta ägg

Gör så här

  1. Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering:
  • 4 stekta ägg

Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(7)