Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg (1-5):
3.45 (31 betyg)

Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mathavre
  • 2 morötter
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Citronyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.
  2. Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.
  3. Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.
  4. Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.

Tips

Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-01-31

Inte äckligt men ganska smaklöst

Andreas

2017-11-19

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Älgköttbullar

(12)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mathavre
  • 2 morötter
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Citronyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg (1-5):
3.45 (31 betyg)

Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.
  2. Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.
  3. Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.
  4. Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.

Tips

Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-01-31

Inte äckligt men ganska smaklöst

Andreas

2017-11-19

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Älgköttbullar

(12)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies