
Mathavre med halloumi och citronyoghurt
Betyg (1-5):
Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl mathavre
- 2 morötter
- 2 paprikor, gärna olika färger
- 250 g körsbärstomater
- 400 g halloumi
- 70 g babyspenat
- 1 kruka basilika, plockade blad
- 1 msk olivolja, till stekning
- Citronyoghurt
- 2 dl yoghurt 10%
- 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
- salt och peppar
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.
- Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.
- Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.
- Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.
Tips

Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.
Liknande recept
Mathavre med halloumi och citronyoghurt
Betyg (1-5):
Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.
- Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.
- Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.
- Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.
Tips

Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-01-31
Inte äckligt men ganska smaklöst
2017-11-19
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Susanne
2018-01-31
Inte äckligt men ganska smaklöst
Andreas
2017-11-19