Maskrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.68 (19 betyg)

Blommans gröna blad lyfter fram andra smaker på ett alldeles särskilt sätt.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter maskrosblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.

Tips

De första späda maskrosbladen är godast. De är lite peppriga i smaken, som ruccolasallad. När de växer till sig blir de istället väldigt beska, då måste du förvälla dem innan användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(213)
Spara recept

Solrossnitt med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter maskrosblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Maskrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.68 (19 betyg)

Blommans gröna blad lyfter fram andra smaker på ett alldeles särskilt sätt.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.

Tips

De första späda maskrosbladen är godast. De är lite peppriga i smaken, som ruccolasallad. När de växer till sig blir de istället väldigt beska, då måste du förvälla dem innan användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(213)
Spara recept

Solrossnitt med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg
Betyg
(8)