För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Maskrospesto

Betyg (1-5):
3.68 (19 betyg)

Blommans gröna blad lyfter fram andra smaker på ett alldeles särskilt sätt.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter maskrosblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.

Tips

De första späda maskrosbladen är godast. De är lite peppriga i smaken, som ruccolasallad. När de växer till sig blir de istället väldigt beska, då måste du förvälla dem innan användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

(8)

Solrossnitt med Västerbottensost

(5)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Focaccia med sötpotatis och chèvre

(3)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Chèvresnittar

(0)

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

(74)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter maskrosblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Maskrospesto

Betyg (1-5):
3.68 (19 betyg)

Blommans gröna blad lyfter fram andra smaker på ett alldeles särskilt sätt.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.

Tips

De första späda maskrosbladen är godast. De är lite peppriga i smaken, som ruccolasallad. När de växer till sig blir de istället väldigt beska, då måste du förvälla dem innan användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

(8)

Solrossnitt med Västerbottensost

(5)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Focaccia med sötpotatis och chèvre

(3)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Chèvresnittar

(0)

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

(74)