Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
  2. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  3. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Picklade citronpäron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelkompott med ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
  2. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  3. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Picklade citronpäron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelkompott med ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)