Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
  2. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  3. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Picklade citronpäron

(0)

Grillad trifle

(0)

Lyxig dessert i glas

(4)

Citronmarängpaj

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl prosecco (mousserande vin) eller alkoholfri cider
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 5 nektariner
  • 0.5 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 9 savoiardikex
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 2 msk honung eller socker
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Solmogna nektariner och hallon möter krämigt fluff och krispiga kex i en modern ”Peach Melba”!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, 0,5 dl prosecco och kardemumma fluffigt med elvisp.
  2. Skär nektarinerna i mindre bitar. Vänd runt med finrivet limeskal (endast det gröna) och pressad saft. Smaka av med honung.
  3. Lägg hallon, honung och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Häll 1 dl prosecco i en djup tallrik. Dela kexen och doppa i vinet. Varva mascarponekrämen med kexen nektarinerna och hallonsåsen i serveringsglas.

Tips

Förbered och förvara kallt. Vänd ihop vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Picklade citronpäron

(0)

Grillad trifle

(0)

Lyxig dessert i glas

(4)

Citronmarängpaj

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies