Marys matiga grönsaksgryta Marrakech

Marys matiga grönsaksgryta Marrakech

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En kryddig och matig gryta med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 skivad vaniljstång
  • 1 msk hela kumminfrön
  • 2 lagerblad
  • 8 hela korianderfrön
  • 2 dl meze yoghurt
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 apelsin, rivet skal och filéat fruktkött
  • 2 aprikoser i bitar
  • 5 dl röda linser
  • 420 g potatisar i bitar
  • 2 morötter i bitar
  • 2 urkärnade och skivade chili
  • 700 g skivat vitkål
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk malen mald spiskummin

Gör så här

  1. Fräs lökar, chili, morötter, potatis, linser, paprika och apelsinskal i omgångar i oljan. Lägg över i en gryta. Slå på vin, vatten, kryddor och tomater och låt koka tills morötter och potatis är mjuka, 15-20 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner persilja och apelsinklyftor. Rör samman yoghurt med spiskummin, låt stå och dra en stund.

Servering

Servera grytan med en klick yoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2013-09-24

är man 6 personer räcker det till matlåda också.... i tre veckor.

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Marys matiga grönsaksgryta Marrakech
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 skivad vaniljstång
  • 1 msk hela kumminfrön
  • 2 lagerblad
  • 8 hela korianderfrön
  • 2 dl meze yoghurt
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 apelsin, rivet skal och filéat fruktkött
  • 2 aprikoser i bitar
  • 5 dl röda linser
  • 420 g potatisar i bitar
  • 2 morötter i bitar
  • 2 urkärnade och skivade chili
  • 700 g skivat vitkål
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk malen mald spiskummin

Marys matiga grönsaksgryta Marrakech

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En kryddig och matig gryta med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lökar, chili, morötter, potatis, linser, paprika och apelsinskal i omgångar i oljan. Lägg över i en gryta. Slå på vin, vatten, kryddor och tomater och låt koka tills morötter och potatis är mjuka, 15-20 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner persilja och apelsinklyftor. Rör samman yoghurt med spiskummin, låt stå och dra en stund.

Servering

Servera grytan med en klick yoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2013-09-24

är man 6 personer räcker det till matlåda också.... i tre veckor.

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)