Marsipanägg på tre vis

Betyg (1-5):
3.64 (11 betyg)

Gör dina egna påskägg med just din favoritsmak.

Tillagningstid: 40 minuter
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ägg 1:
  • 100 g marsipan (eller mandelmassa)
  • 20 g rostad hackad mandel
  • 0.3 vaniljstång, urskrapade frön av
  • Ägg 2:
  • 100 g grön marsipan (eller vit marsipan färgad med grön karamellfärg)
  • 0.5 dl hackade pistagenötter (20 g)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • Ägg 3:
  • 100 g gul marsipan (eller vit marsipan färgad med gul karamellfärg)
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 vaniljstång, urskrapade frön
  • Till garnering:
  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 15 hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till respektive ägg och forma ägg.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Temperera den eventuellt.
  3. Doppa de vita äggen halvt i choklad.
  4. De gröna äggen doppas halvt i choklad och strösslas med hackade pistaschnötter.
  5. Ringla streck av choklad på ovansidan av de gula äggen med hjälp av en sked. Låt alla äggen stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med dadlar

(44)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma - Lotta Lundgren

(0)
11 st
  • Ägg 1:
  • 100 g marsipan (eller mandelmassa)
  • 20 g rostad hackad mandel
  • 0.3 vaniljstång, urskrapade frön av
  • Ägg 2:
  • 100 g grön marsipan (eller vit marsipan färgad med grön karamellfärg)
  • 0.5 dl hackade pistagenötter (20 g)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • Ägg 3:
  • 100 g gul marsipan (eller vit marsipan färgad med gul karamellfärg)
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 vaniljstång, urskrapade frön
  • Till garnering:
  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 15 hackade pistagenötter

Marsipanägg på tre vis

Betyg (1-5):
3.64 (11 betyg)

Gör dina egna påskägg med just din favoritsmak.

Tillagningstid: 40 minuter
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till respektive ägg och forma ägg.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Temperera den eventuellt.
  3. Doppa de vita äggen halvt i choklad.
  4. De gröna äggen doppas halvt i choklad och strösslas med hackade pistaschnötter.
  5. Ringla streck av choklad på ovansidan av de gula äggen med hjälp av en sked. Låt alla äggen stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med dadlar

(44)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma - Lotta Lundgren

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies